Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (03 Ocak 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (03 Ocak 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

400 bin dolar düzenlemesinden sonra yabancılara konut satışları ne alemde?

Türk vatandaşlığı karşılığı yabancılara konut satışında 250 bin dolar olan düzenleme haziran ayında 400 bin dolara çıkarılmıştı . Ancak temmuzda yabancılara konut satışında bir düşüş göze çarpıyor. Bunda yüksek fiyatlar, seçim ve bazı ilçelerde ikametin kapatılması gibi etmenler de etkili.

Bir insan can dostunu neden terk eder? 'Bu sorumluluğu taşımak...'

Evcil hayvanlara çip zorunluluğu ile birlikte can dostlarını sokağa bırakan hayvan sahipleri sayısında artış görüldü. Peki bir insan evini paylaştığı bir evcil hayvanını neden terk eder? Bir anlık heves ile hayvan sahibi olmak ne kadar doğru?

Rusya ve Ukrayna'yı ne bekliyor? 7 maddede 2023 senaryoları...

Rusya-Ukrayna Savaşı 10 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği savaşın yeni yılda da sona ermesi beklenmezken uzmanlar çeşitli senaryoları da öne sürmekte. Peki 2023'te savaş nasıl bir noktaya ilerleyecek? Rusya ve Ukrayna'yı ne bekliyor?

Cristiano Ronaldo'yu Suudi Arabistan'da ne bekliyor?

Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo, futbol camiasını şaşkına çeviren bir hamleyle Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımıyla 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Cristiano Ronaldo'yu ne bekliyor? İşte Al Nassr, flaş "özel madde" iddiası ve Ronaldo'nun tanıdık takım arkadaşları...

Rusya’dan ne alıyoruz ve ne satıyoruz?

2022 yılında Rusya'dan yapılan ithalat, Çin'i geçti. Rusya, Türkiye'ye 60 milyar dolara yakın mal satarken Türkiye ihtiyacı olan petrolün yarısını Rusya'dan alıyor.