Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (02 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (02 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Biden ve Macron dostluk pozları verdi... ABD-Fransa ilişkileri nasıl bozuldu, nasıl toparlandı?

ABD ile Fransa arasında geçen yıl iyice gerilen ilişkiler toparlandı, Macron'la Biden dostluk pozları verdi. Çok değil, 14 ay önce Fransa'nın ABD'nin telefonlarına çıkmadığı iddia ediliyordu. Peki ABD-Fransa ilişkilerini bu kadar kısa sürede tedavi eden unsurlar neler?

İki Avrupa ülkesinin Nikola Tesla tartışması! Ünlü mucit neden bu kadar önemli?

Hırvatistan'ın euro kullanmaya başlayacak olmasıyla euro üzerine ünlü mucit Nikola Tesla'nın resmi basılacak. Ancak bu adım Sırbistan ile Hırvatistan'ı karşı karşıya getirdi. Sırbistan, Tesla'nın etnik kimliğine vurgu yaparken Hırvatistan ise mucitin Hırvatistan topraklarında doğduğunu hatırlatıyor.

Almanya'nın nesi var? 'Sorun aslında çok temelde...'

Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya, 2018'in ardından tarihinde ikinci kez bu acı deneyimi yaşadı. Peki iki turnuvadır hüsran yaşayan Panzerler'in sorunu neydi? Almanya açısından yanlış giden ne?

Senegal'in 'patronu' Aliou Cisse'nin aile trajedisi: 'Zayıf olamazdım...'

Dünya Kupası'nda A Grubu'nu 2. tamamlayarak son 16'da İngiltere'nin rakibi olan Senegal'in hocası Aliou Cisse, ülkenin altın jenerasyonunun kaptanıydı. Senegal'i tarihi başarıya taşıyan 46 yaşındaki 'Patron' lakaplı Cisse'nin 2002'de yaşadığı korkunç trajedi ise güçlü karakterini ortaya koyuyordu...

 

Kaynak: Web Özel