Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Mart Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (01 Mart Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

4 SORU 4 CEVAP | Rusya nasıl uçacak?

Avrupa'nın Rusya'ya hava sahasını kapatması, havacılık sektörünü de etkiliyor. Peki hava sahası kapanması ne anlama geliyor? Rus uçakları nasıl bir güzergah çizecek? Türkiye'ye nasıl bir etkisi olur?

İran, Rus saldırısına ne diyor? Agresif ama dengeli!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması üzerine neredeyse tüm dünya Rusya'nın karşısında bir pozisyon alırken gözler Putin'in müttefikleri olarak bilinen ülkelere de çevrildi. İran'ın da takınacağı tutum merak edilmekteydi. Ayetullah Hamaney çok sert konuştu ancak son yaşananlar dengeye işaret ediyor...

Yaptırımlar sıradan bir Rus vatandaşını nasıl etkiler?

Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlar, sokağa sebze meyve almaya çıkan, yurt dışından alışveriş yapmak isteyen, havacılık sektöründe çalışan, seyahat acenteliği yapan pek çok Rusya Federasyonu vatandaşı için ciddi sonuçlar doğuracak. Rusya benzer bir krize 1998 yılında da girmişti.

Rusya'ya karşı yeni bir yol... Kültürel yaptırımlar!

Ukrayna'ya saldırılarını sürdüren Rusya'ya her geçen gün yeni bir yaptırım geliyor. Ağırlıklı olarak ekonomik yaptırımların Rusya'yı ciddi anlamda sıkıştırması beklenirken spor ve sanat dünyasından gelen ve "kültürel yaptırımlar" diyebileceğimiz hamleler de dikkat çekiyor...

Sahne yeteneklerini cephede kullanan bir adam: Volodimir Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bir oyuncu ve komedyen. Şu an dünyanın belki de en ciddi atmosferinin içinde, bombaların ortasında. Kameralar önünde kazandığı yetenekler ona şimdiki mücadelesinde ne kadar yardımcı oluyor?

Ukrayna'da Lviv'e akın var! Uçan kiralar, göçmenler, gönüllüler...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları pek çok Ukraynalının hayatını ters yüz etti. Hem ülkeden yurtdışına hem de Ukrayna içinde göçler ortaya çarpıcı bir tablo çıkarıyor. Ülke içinde tercih edilen şehir ise Lviv... Şehirde kiralar uçmuş durumda!

Kaynak: Haber Global TV