Gazzeli kanser hastaları Türkiye'de

Mısır Türkiye Gazze Filistin Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca

İsrail'in Gazze'deki katliamları nedeniyle tedavi göremeyen 27 kanser hastası Türkiye'ye getirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda
İsrail'in Gazze'deki saldırılar nedeniyle tedavilerine devam edemeyen kanser hastalarının
Türkiye'ye getirilmesi için dün Mısır'a gitmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mısırlı mevkidaşı Abdulgaffar ile görüştü. İki bakan daha sonra El Ariş Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Ziyaretin ardından 27 kanser hastası ve 13 refakatçi Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçerek El Ariş Havalimanı'na geldi.

Haftalardır süren görüşmeler sonuç verdi. Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini taşıyan iki uçak, Türkiye'ye geldi.

Bakan Koca, ''Uluslararası sağlık diplomasisi ve sahada yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 27 hasta ve 13 refakatçi Cumhurbaşkanlığımıza ve Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı uçaklarla Türkiye'ye getirilmesi ile önemli bir adım attığımıza inanıyoruz.'' dedi.

Türkiye'ye hastalar ile birlikte dönen Sağlık Bakanı Koca Şifa Hastanesi'ndeki prematüre bebeklerin de Türkiye'ye getirilmesi için taraflara iletişime geçtiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sınır kapısına yakın bölgelerde Sahra Hastanesi kurmak için Mısır'la görüşmelerin sürdüğünü de duyurdu.

Bakan Koca, ''Gazze'de Refah Sınır Kapısı'na yakın olan bölgede uygun görülen noktalarda aynı zamanda Mısır tarafında Sahra Hastane kurulması ve bu hastanelerde Mısırlı dostlarımızla ortak hizmet verilmesi konusunda önemli mesafe katettik.'' dedi.

 

Bakan Koca, yaptığı açıklamada kanser hastalarının yani sıra Şifa Hastanesi'nde ölümle burun buruna olan bebekleri de Türkiye'ye getirmek için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Koca, 'Biz talebimizi ilettik, özellikle prematüre bebekleri, erken doğan bebekleri getirmek istediğimizi, bu bebekleri rahatlıkla getirebileceğimizi ilettik. Görüşmelerimiz devam ediyor.'' dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV