Gazze'de taraflar anlaştı: İslami Cihat Örgütü, İsrail ile ateşkese varıldığını doğruladı

son dakika Gündem haberleri Dünya haberleri İsrail Filistin
Gazze'de taraflar anlaştı: İslami Cihat Örgütü, İsrail ile ateşkese varıldığını doğruladı

Alınan son dakika bilgisine göre Gazze'de taraflar anlaştı. İslami Cihat Örgütü ile İsrail'in doğruladığı ateşkes, 23:30'da yürürlüğe girdi.

Alınan son dakika bilgisine göre Gazze'de taraflar anlaşmaya vardı.

İslami Cihat Örgütü, İsrail ile ateşkese varıldığını doğruladı.

Buna göre ateşkes 23:30'da başlayacak.

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDAKİ GERİLİM

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 3 gündür devam ediyor. İsrail ve Filistin'in, Mısır’ın arabuluculuğunda yaptıkları görüşmeler sonucunda taraflar arasındaki ateşkesin yerel saatle 23.30’da başlayacağı öne sürüldü. İsrail tarafı henüz ateşkesi doğrulamadı. Filistin İslami Cihat Örgütü'nün Sözcüsü Muhammed el-Hindi yaptığı açıklamada, İsrail ile 3 gündür süren yoğun çatışmaları sona erdirmek için Mısır'ın aracılık ettiği ateşkesi kabul ettiklerini ifade ederek, ateşkes anlaşmasına müzakerecilerin Filistin İslami Cihat Örgütü’nün Cenin lideri Bassem Saadi'nin serbest bırakılmasını da dahil etmek için çalıştıklarını aktardı.

Kısa süre önce Cenin’de tutuklanan Saadi, İsrail ile Filistin İslami Cihat Örgütü arasında saldırıların başlamasına neden olan tetikleyici olaylardan biriydi.

Ateşkesin 20.00’da başlaması bekleniyordu

ATEŞKESİN 20:00'DA BAŞLAMASI BEKLENİYORDU

Mısırlı bir güvenlik kaynağı, İsrail'in ateşkes teklifini teklifi kabul ettiğini ifade etmiş, Mısır'ın ateşkes çabalarına aşina olan bir Filistinli yetkili ise, söz konusu ateşkesin yerel saatle saat 20.00'de yürürlüğe gireceğini aktarmıştı. Ancak İsrailli bir kaynak ise, ateşkes görüşmelerin hala "ilerlemeye" devam ettiğini belirtmiş, "Ateşkes olacağı kesin değil" ifadelerini kullanmıştı.

TEL AVİV'DE SİREN SESLERİ YÜKSELMİŞTİ

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yerel saate 20.00’de başlaması beklenen ateşkese dakikalar kala siren sesleri yükselmeye başlamış, Demir Kubbe hava savunma sistemi roketleri havada imha etmişti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti.

İsrail İç Cephe Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail vatandaşlarına güvenli yerde kalmaları çağrısı yapılmış, İsrail'in operasyonlarının henüz tamamlanmadığı bildirilmişti.

CAN KAYBI 43

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda can kaybının 43’e yükseldiği aktarılarak, hayatını kaybedenler arasında çocukların ve kadınların bulunduğu ifade edildi. Bakanlık ayrıca, saldırılarda 311 kişinin yaralandığını aktardı.

İSRAİL DE ATEŞKESİ DOĞRULADI

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 3 gündür devam ederken, İsrail, Filistin ile Mısır’ın arabuluculuğunda yaptıkları görüşmeler sonucunda ateşkesin yerel saatle 23.30’da başlayacağını doğruladı. İsrail Başbakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Kamu Diplomasisi Başkanı, ateşkesin 23.30'da yürürlüğe gireceğini doğruladı. İsrail devleti, Mısır'a çabaları için teşekkür ediyor. Ateşkes ihlal edilirse, İsrail devleti, zorla karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail devleti, sakinlerinin günlük rutinlerini ihlal edecek hiçbir etkene izin vermeyecek” denildi.

"İSRAİL ANLAŞMAYA UYMAZSA YENİDEN SAVAŞACAĞIZ"

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, “Mısır tarafı Bassam Al-Saadi'nin bir hafta içinde serbest bırakılması için çalışma sözü verdi” ifadelerini kullanarak, “Bassam Al-Saadi'nin serbest bırakılması gibi bir şart koyduk ve düşman herhangi bir şart koyamadı. İsrail anlaşmaya uymazsa yeniden savaşacağız” dedi.

ÖLÜ SAYISI 44'E ÇIKTI

 İsrail'in 3 gündür saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 44'e yükseldiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında, 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 15'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 44'e ulaştığı kaydedildi.

Yaralı sayısının 360'a yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

gazze İsrail filistin