Esir düştüğü korsanlardan kurtuldu, koronavirüse yenildi

yunanistan koronavirüs
Esir düştüğü korsanlardan kurtuldu, koronavirüse yenildi

2010 yılında Hindistan'da korsanlar tarafından kaçırılan ve 4 ay esir tutulan emekli Albay Osman Küçüknalbant, geçtiğimiz hafta çalıştığı gemi Yunanistan'dayken yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Türk Deniz Kuvvetleri’nden 2004 yılında albay rütbesiyle emekli olduktan sonra ticari bahriyede çalışmaya başlayan Osman Küçüknalbant’ın 2. zabit olarak görev yaptığı Frigia adlı gemi 23 Mart 2010’da Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemi ve 21 mürettebat, uzun pazarlıklardan sonra 30 Temmuz 2010’de serbest bırakılmıştı.

Küçüknalbant, ailesine kavuştu ama birkaç ay sonra yine denizlere döndü. Son çalıştığı gemisi Bayraktar Denizciliğe ait ‘BMI EMPEROR’du. Gemi geçtiğimiz hafta İspanya’ya yük götürdü, buradan da Cezayir’e uğradı. Hürriyet'in haberine göre mürettebat her iki limanda da alışveriş için gemiden indi. Bu sırada Küçüknalbant rahatsızlandı ancak gemi yine de hareket etti.

Cezayir’de iken rahatsızlanan Küçüknalbant’ın gemi Yunanistan açığına geldiğinde ağırlaştığı ve deniz ambulansı istendiği öğrenildi. Seyir halindeyken Osman Küçüknalbant’ın durumu ağırlaştı. Ateşi iyice yükseldi. İlk müdahaleyi gemideki meslektaşları yaptı. Yunanistan’a ulaştıklarında nefes almakta zorlanıyordu. Önceki gün Yunanistan karasularında deniz ambulansına teslim edildi ancak gemi Türkiye’ye doğru yoluna devam etti. Yunanistan’da yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Küçüknalbant hayatını kaybetti.

Esir düştüğü korsanlardan kurtuldu, koronavirüse yenildi - Resim : 1

MÜRETTEBAT KARANTİNAYA ALINDI

Koronavirüse bağlı olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği anlaşılınca devreye Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı girdi. Türk makamlarıyla bağlantı kuran Yunan tarafı, geminin ismini ve rotasını bildirerek alarm verdi. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de gemiyi Çanakkale Boğazı’na girmek için sıra beklerken buldu. Hem gemi hem de mürettebatı karantinaya alındı.

Hastaneye kaldırılan Küçüknalbant’ın covid kaynaklı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği ve cenazesinin halen Yunanistan’da bulunduğu bildirildi. Rota boyunca gemiden ayrılmayan Küçüknalbant’ın virüsü İspanya’da karaya inen mürettebattan kapmış olabileceği dile getirildi.

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan koronavirüs Yunanistan