Ereğli Belediyesi'nde 'Taş Evler' kavgası! Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, "Meclis üyelerini güttürtmem" dedi

Ereğli'nin MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun 50 milyon TL kredi tahsisi için Meclis onayı istemesi, AK Partili ve CHP'li üyelerin onay vermemesiyle başlayan tartışma büyüyor. Oprukçu, Meclis salonuna jammer koyduracağını söyledi

Ereğli'de Konya Büyükşehir Belediyesi'nden devralınan 'Taş Evler'in restorasyonu' projesi, önce Belediye Meclisi'nde tartışmalara yol açtı. MHP'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun projenin yapılmasını sağlamak amacıyla Konyalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un onayına sunulması ve İller Bankası'ndan kredi tahsisi için Ereğli Belediye Meclisi'nden 50 milyon TL'lik kredi için yetki talep etmesiyle başlayan tartışma AK Partili meclis üyeleri ile MHP'li Başkan arasındaki gerilimi giderek tırmandırdı.

Oprukçu'nun borçlanma yetkisi talebi, 26 kişilik belediye meclisinde AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin toplamda 18 red oyuyla kabul edilmemesi sonrasında sosyal medyaya ve yerel basına sıçrayan tartışma, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun belediye sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamayla yeni bir boyut kazandı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: BÜYÜKŞEHİR 20 MİLYON LİRAYA YAPARIM DEMİŞTİ

AK Partili belediye meclis üyelerinin, "Bu dönemde Ereğli'yi böyle bir borcun içine sokamayız. Konuşalım, bu projeyi Konya Büyükşehir Belediyesi yapsın" gerekçesi öne sürerek Taş Evler'in Restorasyonu projesini reddetmesi sonrasında tartışma hem sosyal medyaya hem de yerel basına sıçradı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeyi 50 milyon liraya değil 20 milyon liraya yapacağını söylediği iddiaları ortaya atıldı. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun "Biz yapılan hizmetlere taş koymuyoruz. Restore için geçen dönemde Konya Büyükşehir Belediyesi 20 milyona yaparız demiş ve projesi bile hazırlanmıştı. Nasıl oluyor da büyükşehir belediyesinin 20 milyon dediği projeye yerel belediye 50 milyon istiyor. Bu şehri bu kadar borç yükü altına koymaya kimsenin hakkı yoktur" dedi. Konunun yerel medyanın ardından ulusal basına da yansıması üzerine bu defa bir hamle de Belediye Başkanı Oprukçu'dan geldi.

Hem sosyal medyadaki iddialara hem de basında çıkan "AK Parti ve CHP'liler onay vermedi. MHP'li başkan çıldırdı" haberlerine sert tepki gösteren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediyenin sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

"YARIM SAAT ÖNCE 'İYİ OLUR' DEDİLER, MECLİS'E GİRİNCE AK PARTİ-CHP İTTİFAKI OLDU"

"Büyükşehir 20 milyon liraya yapacakmış ta, büyükşehir yapacakmış ta... Büyükşehir'e yaptıracaktınız da bugüne kadar neden beklediniz? 20 milyona yapılacaktı da niye yaptırmadınız? 10 milyon da ben üstüne koyayım hadi yaptırın 30 milyona büyükşehire. Yok böyle bir şey.

İddia ve ifade ediyorum, Ereğli Oğuz Ata'dan çok daha güzel, nezih bir sosyal alana kavuşacak.

Eee, emmoğlu. Bunun şerefine ortak olmayı teklif ettim ben sana. Bunun şerefine sen ortak olmak istemiyorsan ben zoraki senin cebine şeref koyacak halim yok. 

Netice itibariyle yanlış hesap Bağdat'tan döner. 31 mart'ta döndü bu yanlış hesap. Hak var, hukuk var, bir de Allah var. Herkes dersini almalı. Seçim bitti. Yani ağrıma gidiyor doğru. Niye gidiyor? Siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet etmişim meclis toplantısından yarım saat önce. Hiçbiri olumsuz bir şey söylemedi. 'İyi olur' dendi. Ama meclise girdiler, AK Parti-CHP ittifakı oldu. AK Parti-CHP ittifakı, bu paradan, Taş Evler'in mezbeleliğinden değil. Yani düşünmek istemiyorum Hüseyin Oprukçu düşmanlığından kaynaklanan bir ittifak olduğunu değerlendirmek istemiyorum.

Ama yazık günah. 

Taş evlerde çocuklarımızın kirletilmesine, kötü alışkanlıklar edinmesine meydan veren tabloyu ortadan kaldıracağım ve müsaade etmeyeceğim. Siz, meclisimizin değerli üyeleri, ya o bölgenin kirlilikten kurtarılmasının şerefine ortak olursunuz ya da o şerefi ben tek başıma başarırım.

Aklı evvel kardeşlerime tekrar sesleniyorum; bu kirliliğin vebali boynunuza yapıştı. Hiç evirip çevirmeyin, çırpınmayın" diyen Oprukçu, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun'a da, "Vatandaşta bilgi kirliliği oluşturacak ifadeleri kullanmaktan da Sayın Başkan seni men ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı benim sevdiğim, benim saydığım kadar sevseydin, böyle bir açıklama yapmazdın. Grup başkanvekilini rahat bırakırdın. Grup başkanvekili de inisiyatif alma yürekliliğini belki gösterirdi" diyerek seslendi.

"WHATSAPP YAZIŞMASIYLA EREĞLİ MECLİS ÜYELERİ GÜDÜLECEK SIPA DEĞİL, GÜTTÜRMEM, JAMMER KOYDURACAĞIM"

Oprukçu'nun "Ama whatsapp yazışmalarıyla Ereğli meclis üyeleri güdülecek sıpa değil. Güttürmem kimseye" sözleri AK Parti ilçe teşkilatında tepkiyle karşılanırken, Oprukçu, Dursun'a, "Bundan sonra da bir jammer koyduracağım. Meclis toplantıları sırasında hiç kimse whatsapp'la dışarıdan talimat almayacak. 20 milyon liraya projeyi sana vereyim. Riski de alırım. Sen yap. Tamam mı. Kredi almadan da o parayı bulurum ben sana. Pandemiyle bağlı Covid sürecini atlatalım. İçimizdeki Covid'lerin hesabını Allah görür" açıklamalarında bulundu.    

"BAŞKAN, AK PARTİLİ VE CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNİN İŞLERİNİN YAPILMAMASI TALİMATINI VERDİ"

AK Partili meclis üyeleri ise belediye başkanının açıklamasında kullandığı kelimelere tepki gösterirken Oprukçu'nun, AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin belediye ile ilgili işlerinin yapılmaması için talimat verdiğini öne sürdü.