Erdoğan, Türkiye ve Sırbistan'ın ticaret hedefini açıkladı

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Sırbistan arasındaki karşılıklı ticaret hacmi hedefinin 5 milyar dolar olduğunu belirtti. Erdoğan bu yıl için, "2.5 milyar doları zorluyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İş Forumu'nda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ekonomik ve ticareti ilişkiler bu bölgede istikrar ve barış ortamına da katkı sağlıyor. DEİK'i ve DEİK Sırbistan İş Konseyi'ni tebrik ediyorum. Ticaret hacmimiz geçen sene rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Bu sene 2.5 milyar doları zorluyoruz. İnşallah bu rakamı ikiye katlayarak ortak hedef 5 milyar dolara ulaşacağız.

Türk şirketlerinin Sırbistan'da istihdam oluşturan yatırımları da artıyor. Yatırımlarımız son 10 yılda 1 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Firmalarımız 1300'ü aştı. Sırbistan Halk Bankası 37 şubesi ile sektörünün en önemli oyuncularından biri haline geldi. Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen değerli dostum Vucic'e tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Karşılıklı turist sayımız büyük bir ivmeyle artıyor. Bu yıl rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Ülkemizden de 150 binden fazla seyahat olacak. 

KİMLİKLE SEYAHAT

Artık kimlikle Sırbistan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den de Sırbistan'a kimlikle rahatlıkla seyahat edilebilecek. Adeta kendi ülkenizde bir şehirden bir şehre gider gibi yeni bir süreci başlatmış oluyoruz. Anlaşma karşılıklı seyahatleri daha da artıracaktır. 

Bugün sayın Vucic ile görüşmelerimizi verimli bir şekilde tamamladık. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan türkiye