İstanbul'da kar kabusu sırasında restorana giden Ekrem İmamoğlu'na tepki yağdı

Ekrem İmamoğlu İstanbul

İstanbul'da kar kabusu yaşanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu balıkçıda keyif yapmakla suçlandı ve tepki çekti. İmamoğlu yemeğe gittiğini doğruladı. İBB Başkanı daha önce de 2 kez benzer nedenlerle tepki görmüştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un kara teslim olduğu saatlerde Sarıyer'de lüks bir balıkçıda çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada yayınlandı.

"16 milyon için çalışıyoruz" sloganını kullanan İmamoğlu'na bu fotoğrafın yayınlanmasının ardından sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi.

İmamoğlu'nu eleştirenler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti'li Fatma Betül Sayan Kaya da vardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dün milyonlarca İstanbullu, şehir merkezinde mahsur kaldı. Kar küremesi yapmanız, tuzlama yapmanız da mı engellendi? Karla mücadele balık tuzlayarak yapılmaz. İstanbul’u kar kıyamet götürüyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçı restoranında görüntü veriyor" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Betül Sayan Kaya da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İmamoğlu'na tepki gösterdi. Betül Sayan Kaya paylaşımında, "İBB başkanlığı öncelikle sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Kadınlar, yaşlılar, bebekler yollarda aç, susuz kalmışken balık keyfi yaparak belediye başkanlığı yapılmaz." ifadelerini kullandı.

Restoran sahibi önce yalanladı sonra doğruladı

İddianın ortaya atılmasının ardından restoran yetkilisi önce İmamoğlu'nun restorana geldiğini yalanlayıp fotoğrafın eski olduğunu söylerken daha sonra ise iddiayı doğruladı.

Kamera kayıtları yayınlandı

İmamoğlu'nun restorana gittiği anların kamera kayıtları da ortaya çıktı. Videoda kar küreme aracının İmamoğlu'nun gittiği restoranın yollarını temizlediği görüldü.

Ekrem İmamoğlu doğruladı

Başta sessiz kalan Ekrem İmamoğlu da saatler sonra bir açıklama yaparak restorana yemeğe gittiğini doğruladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu restoranda 1 saat kaldığını açıkladı. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre  İmamoğlu'nun beyaz esaret başladıktan sonra yani saat 17:47'de balıkçıya gittiği ve 20:49'de restorandan ayrıldığı öğrenildi.

Elazığ depremi sırasında da kayak tatiline çıkmıştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından deprem bölgesini ziyaret etmiş ardından da Erzurum'da bir kayak merkezinde ailesiyle tatile çıkıp fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmış ve büyük tepki çekmişti.

Öncesinde ise İstanbul'da 17 Ağustos 2019'da sele yol açan sağanak yağış sırasında İmamoğlu, Bodrum'da tatildeydi ve yine eleştirilerin hedefi olmuştu.

CHP'li Mehmet Bekaroğlu da İmamoğlu'na tepki gösterdi

İstanbul'da dün gece başlayan şiddetli kar yağışı sırasında İBB Başkanı İmamoğlu'nun bir restoranda görüntüsünü paylaşan AK Parti'li Betül Sayan Kaya'ya CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, "Bir hanımefendi yalan konuşur mu?" demişti. Bekaroğlu, İmamoğlu görüntüleri doğrulayınca Kaya'dan özür diledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun söylenen saatlerde restoranda olduğunu doğrulaması üzerine önceki paylaşımını silen Bekaroğlu, AK Parti'li Sayan Kaya'dan özür dileyerek "Sayın Betül Sayan Kaya ve herkesten özür dilerim. Gerçekten utandım. Ekrem Bey, saat 18.00-19.00 arası o restorandaymış" dedi.

Bekaroğlu, "Yanlış anlaşılmasın; ben kimse için değil, kendi hatam dolayıyla özür diledim. Ekrem Bey'in bir saatlik yemeğinde elbette bir sorun yok ama bu saate kadar bir açıklama yapılmalıydı, insanlar zor duruma düşürülmemeliydi" dedi.

Ekrem İmamoğlu İstanbul