Doğru yatırım aracı döviz mi, altın mı? İslam Memiş yanıtladı!

İslam Memiş Altın yorumları Altın döviz Euro dolar Ekonomi haberleri Gündem haberleri Gram altın çeyrek altın ABD Merkez Bankası FED Enflasyon faiz faiz indirimi

Merkez Bankası'nın son faiz kararı sonrası piyasalarda son durum ne? Doğru yatırım aracı döviz mi, altın mı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haber Global ekranlarında yanıtladı.

Ekonomi yönetimi son dönemde enflasyonu kontrol altına almak için sıkı para politikası adımlarını kademeli bir şekilde atmaya başladı.

Merkez Bankası son para politikası kurulu toplantısında faizi yüzde 30’a çıkardı. Küresel düzeyde bakınca FED son toplantısında faizi 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Peki bu gelişmelerin piyasaya etkisi ne? Birikimini enflasyondan korumak isteyen döviz mi, altın mı almalı?

Döviz kuru, özellikle de dolar belli bir stabilite kazandı ancak bütün bu kararların piyasalara etkisi ne? Ne bekleniyor, hangi yatırım araçları artışta olacak? İslam Memiş yanıtladı.

Memiş altın fiyatlarının son dönemde fırsat sunduğunu belirtiyor. 

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş altın dolar gram altın piyasalarda son durum ne? İslam Memiş yatırımcılara tavsiye merkez bankası faiz kararı enflasyon yatırım islam memiş yorumları altın dolar euro