Dışişleri'nden Berde saldırısı açıklaması: Kalleş politika, Hocalı katliamının arkasındaki zihniyetin tezahürü

Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan
Dışişleri'nden Berde saldırısı açıklaması: Kalleş politika, Hocalı katliamının arkasındaki zihniyetin tezahürü

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Ermenistan'ın Berde'de sivilleri katlettiği saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu kalleş politika, Hocalı katliamının arkasındaki zihniyetin tezahürü" denildi.

Ermenistan'ın Berde'de sivilleri katlettiği saldırıya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlık açıklamasında, "Bu son saldırı Ermenistan’ın işlediği ve sorumlu tutulacağı savaş suçları listesinde bir utanç vesikası olarak yerini almıştır" ifadeleri yer aldı. 

Dışişleri'nden yapılan açıklama şöyle:

Dünkü hunharca saldırısının ardından Ermenistan, Azerbaycan’ın çatışma bölgesi dışında kalan Berde kentindeki sivillere alçakça ve kalleşçe yeni bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 21 kişinin hayatını kaybettiği, 70’den fazla yaralının olduğu öğrenilmiştir.

Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Can Azerbaycan’a başsağlığı ve metanet diliyoruz.

Ermenistan’ın çoluk çocuk demeden, genç, yaşlı ayırt etmeden sivil halka karşı sürdürdüğü bu alçak saldırıları tel’in ediyoruz. Ermenistan’ın sivil halkı terörize etmek ve katletmek için yürüttüğü bu kalleş politika, Hocalı katliamının arkasında yatan hastalıklı zihniyetin tezahürüdür.

İşgal ettiği topraklardan çıkmamak için her yola başvuran Ermenistan yönetimi, akıl ve vicdanını kaybetmiş bir şekilde hareket etmektedir. Bu son saldırı Ermenistan’ın işlediği ve sorumlu tutulacağı savaş suçları listesinde bir utanç vesikası olarak yerini almıştır.

Başta Minsk Grubu Eşbaşkanları olmak üzere, uluslararası toplumun Ermenistan’a gerekli tepkiyi göstermesinin zamanı çoktan gelmiştir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber