Ermenistan'dan Berde'ye kanlı saldırı: 21 kişi hayatını kaybetti

Ermenistan, Berde şehir merkezini misket mühimmatlı smerç tipi füzelerle vurdu. Saldırıda 21 sivil hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı.

Ermenistan, Berde şehir merkezini misket mühimmatlı füzelerle vurdu. Misket bombaları Berde'nin en işlek iki kavşağında bulunan sivillere ait ev, araç ve iş yerlerine düştü.

Saldırıda 21 sivil hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı.

Olayda bazı ev ve iş yerlerinde ciddi hasar meydana gelirken, çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine ulaşan itfaiye araçları, bombaların patlaması sonucu çıkan yangını söndürdü.

Saldırı sonrası yaralı siviller ambulansla Berde Devlet Hastanesine getirildi. Olay yerinde ve hastanede vefat eden siviller de morga kaldırıldı. Yakınlarının kaybettiğini öğrenen birçok Berdeli hastane ve morgun kapısına akın etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan silahlı kuvvetleri, Berde kentini Smerç tipi füze sistemiyle vurdu" ifadelerini kullandı. 

Berde'ye atılan 9M525 tipi smerç füzesinin fotoğrafları yayımlandı

Ermenistan'dan Berde'ye kanlı saldırı: 21 kişi hayatını kaybetti - Resim : 1

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Azerbaycan'ın günahsız halkına karşı suç işlemeye devam ediyorlar. Kollektif bir cezalandırmaya gidilmelidir. Hayatını yitirenler arasında kadınlar ve masum çocuklar var. Bu yine bir katliamdır, Hocalı Soykırımı'nın devamıdır. Ermenistan, Azerbaycan'a karşı kültürel soykırım uyguluyor. Etnik temizliğin bariz bir örneğidir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz." açıklamasında bulundu. 

Ermenistan'dan Berde'ye kanlı saldırı: 21 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 28 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırılarının neden olduğu can kayıplarını açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönemde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 322 kişi yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 2 bin 338 ev, 92 apartman ve 415 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Ermenistan'dan Berde'ye kanlı saldırı: 21 kişi hayatını kaybetti - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber