Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunan kaşınmaya devam ediyor

Mevlüt Çavuşoğlu Ankara yunanistan
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunan kaşınmaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Bu Yunanistan'a bir uyarıdır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Mücadelede Son Kale Haymana “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu” programında konuştu.

 Yunanistan'a tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle

"Milli mücadelede son kale bu topraklardır. Kadim Türk diyarı Anadolu’yu Yunan mezaliminden kurtardığımız yer işte burasıdır. Şimdi bugüne geldiğimizde biz Ege’nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır.

Yıllar sürmüş savaşlardan yorgun düşmüş Türk ordusu milletiyle ve imanıyla bu büyük imtihanı başarı ile vermiştir. Bugün şartlarımız bambaşka ama aynı sarsılmaz imana sahibiz. Vatan şairi Namık Kemal’in dediği gibi ‘fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır’ 951 yıl önce Anadolu’yu Malazgirt’te yurt kıldık. Bir asır önce Haymana’da ülkesine sahip çıkan bugün her iklimde milletine hizmet eden ruh işte budur.

"TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞU KADİM, HUSUMETİ İSE VAHİMDİR"

Dolayısıyla herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan’a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın tahriklere devam etmeyin. Çünkü Türkiye’nin dostluğu kadim, husumeti ise vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın."

 

 Ağustos ayı sonunda Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atılmıştı.

Son olarak da geçen hafta sonu Yunanistan Sahil Güvenlik botları Ege'de uluslararası sularda seyir halinde olan ticari gemiye taciz ateşi açmıştı.

Kaynak: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Ankara