Deprem uzmanı riskli illeri tek tek sayıp uyardı: Tehlike son derece yüksek ve de çok yakın!

Marmara Depremi Son depremler İstanbul Balıkesir
Deprem uzmanı riskli illeri tek tek sayıp uyardı: Tehlike son derece yüksek ve de çok yakın!

Gece saatler 23.05'i gösterdiğinde Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Küçük bir deprem olsa da büyük bir depremi yeniden hatırlattı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı, "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'te meydana gelen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4,5 olarak açıkladı.

 

 CNN Türk canlı yayınına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı:

"Bölge aktif yıkıcı deprem üreten faylarla örülmüş durumda. Hem İstanbul'u hem güneyde Bursa'yı, Balıkesir'i, Yalova'yı, Tekirdağ'ı, Çanakkale'yi etkileyecek olan Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey ve güney kollarından kaynaklanacak olan deprem tehlikesi son derece yüksek ve çok yakın. Yani o kadar yakın ki o nedenle hem İstanbulluları hem Balıkesirlileri hem Türkiye'yi tedirgin ediyor. Tedirgin olmakta haklıyız. Bir an önce özellikle İstanbul'u depreme hazırlamalıyız."

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı.

Görür, "Arkadaşlar, Marmara'da Harmanlı, Erdek/Balıkesir'de 4,5 deprem oldu. Deprem beklediğimiz KAF'ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV