Demirtaş'tan Akşener'e mektup: "HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?"

2023 Seçimleri HDP Selahattin Demirtaş Meral Akşener Millet İttifakı İYİ Parti

Tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş, Altılı Masa'da yer alan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e bir mektup yazarak "HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?" diye sordu.

Altılı Masa, Cumhurbaşkanı adayını belirledikten sonra yeni bir tercih sınavı verecek. HDP, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'doğrudan görüşme' şartını sundu.

İYİ Parti lideri Akşener'den ise "HDP masaya getirilemez" çıkışı geldi. Bu sözler üzerine tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Meral Akşener'e mektup yazdı. 

Çekilen reste, restle karşılık verdi. "Eşin müzakere dışında bir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz" dedi. İktidara gelinmesi halinde "İYİ Partili Bakanlar, HDP oylarıyla koltuklarında oturacak" ifadelerini kullandı. 

Altılı Masa, kritik bir karar aşamasında. HDP masaya dahil olacak mı, olmayacak mı? HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Altılı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'na "Doğrudan görüşme" şartını sundu. "Bu taktirde Kılıçdaroğlu'nu destekleriz" dedi. Masanın ortağı İYİ Parti ise bundan rahatsız. Genel Başkan Akşener "HDP asla masaya getirilemez" ifadelerini kullandı.

Akşener'in sözleri üzerine İYİ Parti ile HDP arasında tartışmanın fitili ateşlendi. "Terör örgütü propagandası" ve "Örgüt adına suç işlemek" suçuyla tutuklu bulunan HDP Eski Eş Bakanı Selahattin Demirtaş 4 madde sıralayarak "Akşener'e açık mektup" yazdı. Bu mektubu da Twitter'dan paylaştı.

HDP'nin masaya oturmasını "taviz" olarak niteleyen Akşener'e tepki gösterdi. Akşener'in CHP'ye uyarı niteliğindeki bu restine, yine Demirtaş cevap verdi. HDP, "Eşit müzakere dışında hiçbir dayatmacı bakış açısıyla yaklaşımı kabul etmeyecek" dedi. 

Demirtaş, İYİ Parti lideri Akşener'e "HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?" diye sordu. "Yerel seçimlerde HDP oyları için 'istemem' demediniz" sözleriyle Akşener'e yanıt verdi. 

Demirtaş, iktidara gelinmesi halinde İYİ Partili bakanların HDP'nin oylarıyla koltuklarında oturacağına işaret etti. 

Akşener'e "O koltuklara oturmaya adaylarsa bizi ikna etmeniz gerekmez mi?" sorusunu yöneltti. 

Akşener CHP'ye "Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı, hadi size güle güle deselerdi o masadan kalkardık" sözüyle mesaj vermişti.

Kaynak: Diğer

HDP iyi parti Meral Akşener Selahattin Demirtaş Mithat Sancar 2023 seçimleri