Çuvalda yedinci perde

ABD Amerika Birleşik Devletleri İzmir Filistin Gazze İsrail Gündem haberleri
Çuvalda yedinci perde

Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin, İzmir'e demirli ABD savaş gemisi USS Wasp'ta görevli Amerikan askerinin başına çuval geçirmesinin yedinci vaka olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesine tepki olarak 20 Ekim 2011 tarihinde Bodrum’da bir Amerikan askerinin başına çuval geçiren gençlere dava açılmıştı. O dönem ceza davasını duyan çuvalcı gençler ise adeta şok olduklarını dile getirmiş, USS Ramage savaş gemisinde görevli Jesus Salazar Munoz adlı Amerikan askerinin başına çuval geçiren gençler herşeye rağmen yaptıkları protesto eyleminden pişman olmadıklarını söylemişlerdi.

Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) Pazartesi günü İzmir'de Amerikan askeri olduğu iddia edilen bir kişinin başına çuval geçirdiği anların görüntülerini sosyal medya platformu X üzerinden paylaşması geniş yankı uyandırdı. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, polis soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

TGB Genel Sekreteri Aylin Kum, videodaki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerinin nasıl tespit edildiğini, "Eylemden önce kendisine 'ABD askeri misiniz?' diye soruldu. O da 'Evet, gemideki uçaklarda görev yapıyorum' beyanında bulundu. Biz de bu şekilde tespit etmiş olduk" ifadeleriyle cevapladı.

Daha önce Türkiye'nin farklı kentlerinde 6 kez ABD askerlerinin başına çuval geçirdiklerini duyuran TGB'liler ise İzmir'deki olayın yedinci vaka olarak kayıtlara geçtiğini belirttiler. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise "ABD'li askeri personelin İzmir'de saldırıya uğradığı ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Hızlı müdahale ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz" denildi.

[email protected] 

Kaynak: Haber Merkezi