Cumhuriyet Halk Partisi'nde toplanan Millet İttifakı liderlerinden açıklama

İYİ Parti CHP Meral Akşener Gündem haberleri 2023 Seçimleri son dakika
Cumhuriyet Halk Partisi'nde toplanan Millet İttifakı liderlerinden açıklama

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin genel başkanları, bugün saat 22.00'da CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Liderler, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından ortak bir açıklama yaptı.

Millet İttifakı'nın 6 lideri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde toplandı. 

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından liderler, ortak bir açıklama paylaştı. 

"Milletimiz müsterih olsun, tüm kadrolarımızla seçime hazırız"

Altı liderin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Aziz Milletimiz, Millet İttifakı genel başkanları olarak, bahara 48 saat kala bir araya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, kampanya sürecinde yürütülen çalışmalar ve yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen sandık güvenliği hazırlıklarını ele aldık.

Büyük bir inanç, kararlılık ve gönül rahatlığıyla söylemek isteriz ki, ülkemize baharı getirecek 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine tüm kadrolarımızla hazırız.

"Hiçbir sandık boşta bırakılmayacak, avukatlar ihtiyaç halinde her itirazı dikkatle inceleyecek"

Milletimiz müsterih olsun; Millet İttifakı, 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllü ile hazırdır. Ayrıca gönüllü avukatlar, ihtiyaç halinde, her itirazı dikkatle inceleyecek şekilde, oy kullanılan her noktada hazır bulunacaktır. Hiçbir sandık boşta bırakılmayacak, seçim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasi geleneğine gölge düşürülmeksizin sonuçlanacaktır.

Aziz Milletimiz, Türkiye yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönem, liyakatli kadrolar, şeffaf ve adil yönetim anlayışıyla inşa edilecektir.

Beklentimiz, oy kullanma hakkına sahip 64 milyon 114 bin 341 seçmenimizin, eksiksiz şekilde, demokrasiye katkı sunmasıdır.

Millet İttifakı liderleri olarak, güzel ülkemizde demokrasiyi inşa edeceğimize söz veriyoruz.

Haydi Türkiye!"

Toplantı haberini Akşener vermişti

İttifak liderlerinin CHP Genel Merkezi'nde toplantı yapacağının haberini, Star TV canlı yayınına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vermişti. 

Akşener, yayında gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sosyal medyadaki iddiaların ardından bugün yaptığı basın açıklamasıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bundan sonra dengeler nasıl değişir?" sorusuna Akşener, "İstifasına elbette saygı duyuyorum. Ama istifasına götüren belden aşağı vuran, kendisinin de ifade ettiği, bu tür konuların Türkiye açısından artık bitmesi gerektiğini, çok çirkin olduğunu ifade etmek isterim." yanıtını verdi.

Akşener, insanların hür iradesiyle kullandığı oyun sonucunu tartışma gibi bir lükslerinin olamayacağını ifade ederek, "Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak eğer seçmenimizin kalbine yeterli miktarda girememişsek, onu ikna edememişsek, ortaya çıkacak sonuçtan sorumlu hiç kimse değil bizizdir. Dolayısıyla kabul etmemiz gereken budur." şeklinde konuştu.

"İnce'nin adaylıktan çekilme kararına saygı duyuyorum"

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrasında, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya Akşener, "Şu an kimseyle görüşmedim, çünkü Denizli'deydim." karşılığını verdi.

Katıldığı canlı yayın için hazırlık yaptığını, bu sebeple kimseyle görüşemediğini vurgulayan Akşener, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin genel başkanının bir araya geleceğini belirterek, "Saat 22.00'de diğer arkadaşlarla beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nde olacağım." dedi.

Söz konusu toplantının 2 gün önce kararlaştırıldığını ifade eden Akşener, "Seçim günü nasıl bir sistem yapılacak?" sorusunun konuşulacağını söyledi.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararına saygı duyduğunu belirten Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Twitter üzerinden bir daveti oldu, ona da çok olumlu baktığımı ifade etmek isterim." dedi.

"PKK bir terör örgütüdür"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Açık net bir şekilde söylüyorum PKK bir terör örgütüdür. HDP ile bizim aynı masada olmamız mümkün değildir. HDP'yi masaya oturtmayı arzu edenler varsa, Cumhur İttifakı da dahil olmak üzere, o masada bizim olmamız mümkün değildir." dedi.

"Seçimde iktidarın muhalefeti hedef alırken en çok kullandığı argüman ya da iddia Millet İttifakı'nın terörle işbirliği yaptığı iddiasıydı. En belirgin gerekçe de HDP'nin bir aday çıkarmaması, Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi ve Kandilden gelen açıklamalar. HDP'nin bu desteği sizi rahatsız ediyor mu?" sorusu üzerine Akşener şunları kaydetti:

"Türkiye tuhaf bir tartışma yapıyor, bu tartışma yanlış"

"Sadece cumhurbaşkanlığında sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında durduklarını söylediler. Şimdi kalkıp da seçmeni olan bir siyasi partiye, o partiyi doğru bulursunuz, eğri bulursunuz, yan yana gelirsiniz, gelmezsiniz bu başka bir şey. Seçmenine 'Niçin Kemal Bey'i destekle diyor?' diye bir tavır almak son derece yanlıştır. O seçmene olan ayıptır. Yani HDP'ye oy verenlerin içinde elbette PKK'ya sempati duyanlar vardır. Ama HDP'ye oy veren 6,5 milyon seçmenin tamamının PKK'lı olduğunu düşünüyorsak biz yanmışız demektir. Bu da çok yanlış bir şeydir. Türkiye tuhaf bir tartışma yapıyor, bu tartışma yanlış."

"PKK kanlı, eli silahlı, ülkeyi bölmek için yola çıkmış ayrılıkçı bir terör örgütüdür." diyen Akşener, "Bizim gözümüzde Abdullah Öcalan bebek katili, terör örgütünün başı, Kandil de bunun bir parçası, ayrım yok." ifadesini kullandı.

Akşener, "Açık net bir şekilde söylüyorum PKK bir terör örgütüdür. HDP ile bizim aynı masada olmamız mümkün değildir. HDP'yi masaya oturtmayı arzu edenler varsa, Cumhur İttifakı da dahil olmak üzere, o masada bizim olmamız mümkün değildir." diye konuştu.

İYİ Parti'nin, "HDP ve PKK üzerinden köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını" iddia eden Akşener, "Kürt eşittir PKK haline döndü. Dedim ki HDP'ye oy veren seçmen içinde elbette PKK'ya sempati duyanlar var. Ama 6,5 milyon seçmeni 'PKK'lı' diye tarif edersek yanarız. Türkiye açısından doğru değil." şeklinde konuştu.

"Sayın Kılıçdaroğlu yerine sayın Erdoğan'ı destekleselerdi ne olacaktı?"

"Teröristbaşı Öcalan'ın, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın serbest bırakılması için HDP, CHP ve İYİ Parti'nin anlaştığı, Kılıçdaroğlu'na destek, kapalı kapılar ardında, bu yönde de iddialar var." sorusuna Akşener şu yanıtı verdi:

"HDP diyor ki, 'Biz destekliyoruz, ama ve lakin herhangi bir pazarlık, sandalye, masa, kadro, şu bu yok. Biz sadece sayın Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz'. Sayın Kılıçdaroğlu yerine sayın Erdoğan'ı destekleselerdi ne olacaktı? Bütün bunları konuşuyor olacak mıydık, hayır."

Akşener, MHP milletvekili olduğu dönemde çözüm sürecine karşı çıktığını, hâlâ da karşı olduğunu söyledi. Akşener, "İçişleri Bakanlığı döneminde Türkiye'nin en uzun, en derin sınır ötesi harekatının altında imzası olan kadına, bu İçişleri Bakanı Meral Akşener'e, PKK'lı diyorsunuz, olmaz. Biz artık bu işlerden bıktık, midemiz bulanıyor." diye konuştu.

"Suriyelilerin derhal 2 yıl içerisinde gönderilmesini sağlayacağız"

Akşener, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde bakanlık dağılımı noktasında bir konuşma yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya, "Hiçbir bakanlık ismi konuşulmadı." yanıtını verdi.

Akşener iktidara gelmeleri halinde dış politikanın nasıl olacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Avrupa Birliği de Amerika da Rusya da bizim iyi ilişkiler kurmamız gereken ülkelerdir. NATO'nun içindeyiz, NATO'da yeteri kadar saygı görmediğimizi düşünüyoruz ve o saygıyı sağlamalıyız. Yani NATO'nun içinde Türkiye'nin tekrar Cumhuriyet'in ilk 10 yılında olduğu, sonraki yıllarda olduğu gibi saygı görmesini sağlamalıyız. Suriye'nin içinde demokrasi olsun derken kimine göre 6, kimine göre 8, kimine göre de 10 milyon yekpare sığınmacı girdi. Bunların derhal 2 yıl içerisinde gönderilmesini sağlayacağız."

 

 

Kaynak: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Millet İttifakı