Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim için 14 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimi için 14 Mayıs'ı işaret ederek, "Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de "yeter, söz milletindir" diyerek seçime girmiş ve büyük bir zaferle çıkmıştır. "Söz de karar da milletindir" diyerek "2023'te milletimizin desteğine talibiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları;

Her seçimde sandıktan zaferle çıkmayı başardık. Peki bu seçimi diğerlerinden farklı kılan nedir. 2002 seçiminde kuruluşundan henüz 15 ay geçmiş bir parti olarak siyasete yeni bir ses getirerek adım atmıştık. Bizim hayatımızda hiçbir seçim kolay olmadı, her seçime mücadeleyle girdik. 2023 seçimine dünyadaki krizlerin etkisi, karşımızdaki ucube ittifakın hezeyanlarıyla giriyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa etme heyecanıyla hazırlanıyoruz.

ENFLASYONUN HIZLA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ

En büyük sorunumuz enflasyondu o da düşüşe geçti. Enflasyonun hızla düştüğünü hep birlikte göreceğiz. İnşallah enflasyonun, yüzde 50'lere, yüzde 40'lara, yüzde 30'lara düştüğünü göreceğiz. Çünkü enflasyona sebep olan tuzakları bozduk. Tedbirlerimizi aldık. Artık herkes Türkiye'nin faiz, kur ve enflasyonla teslim alınamayacağını gördü.

2023 SEÇİMİ İÇİN 14 MAYIS MESAJI

 Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de "yeter, söz milletindir" diyerek seçime girmiş ve büyük bir zaferle çıkmıştır. Söz de karar da milletindir diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere yeter diyecektir. Sözü de kararı da geleceğini de millete bırakmak istemeyenlere rağmen Türkiye Yüzyılını başlatacağız. 

Altılı masa işi çıktığından beri oraya bulaşan herkesin çamur siyaseti yarışına girişmelerini esefle takip ediyoruz. Gel deyince gelecek, git deyince gidecek başkanlara alışmışlar. Cumhurbaşkanını da öyle tasavvur ediyorlar. Her hafta bir yenisini sergiledikleri kavgalarıyla, ayak oyunlarıyla milletimize bir çeşit dejavu yaşatıyorlar. Gençlere de eskiden siyasetin nasıl yapıldığını gösteriyorlar. Karşımızda gerçekten ibretlik bir tablo var. Meclis'tan meydan okuyorum, ne yaparsanız yapın eskiden başaramadınız, yine başaramayacaksınız. Benim miletim artık tüm oyunlarınızı çözdü. Bu millet sizin numaralarınızı tanıyor. 

İnşallah 2023 seçimlerinde milletin görevlendirmesiyle yine karşınızda olacağız. 

 Bunlar milletin tüm çıkarlarını tehlikeye atmaktan çekinmiyor. Biz terörle mücadele ederken düşmanın değirmenine su taşıyanları iyi hatırlıyoruz. Biz darbecilerle mücadele ederken verilen mücadeleye tiyatro diyenleri gayet iyi hatırlıyoruz. Biz yatırımcıları ülkeye davet ederken, yatırımcılara ülkeye gelmeyin çağrısı yapanları da gayet iyi hatırlıyoruz. 

BABACAN'A BAYKAR TEPKİSİ

Bir ülkenin ordusuna ve savunma sanayine ancak bunları kendine tehdit olarak görenler saldırır. Baykar'ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayimizin tamamı hedef alınıyor. Savunma Sanayiine yönelik bu saldırıya hak ettiği cezayı vermek sorumluluğumuzdur. Atak helikopterleri Türkiye'nin kendi ürünü olarak üretiliyor buna da birileri çelme takmaya çalışıyor. Geçen 20 yılda savunma sanayiindeki proje sayısını 62'den 750'lere çıkardık. Türkiye geliştikçe ilerledikçe birileri rahatsız oluyor. Sayısız sabotajlara rağmen savunma sanayiimizi büyütüyoruz. 

Baykar her türlü desteği hak eden bir şirkettir. Şirketin tercihi bu çalışmaları kendi öz kaynaklarıyla yapmaktır. Çalışmalarını nakit desteği almadan yürüten 4 firmadan biri. Binbir yalanla Baykar'ın hedef alınması onların ürettiği araçlarla elde ettiği kazanımlardır. Sınırlarımız dışındaki tüm çıkar alanlarını kontrol altında tuttuğumuz için bu ses çıkıyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ARİFİYE AÇIKLAMASI

Biz bu muhalefetle uğraşmaktan adım atmaya zorlanıyoruz. Arifiye'de bakanlarımızla komutanlarımızla gittik. Alkışladıkları dünyayı titreten fırtına obüslerinin teslim töreni. Diyor ki siz siyasetçi değilsiniz neden alkışlıyorsunuz. Peki konuşan kim, Başkomutan konuşuyor. Bay Kemal, sen ne savunma bakanımıza ne kuvvet komutanımıza hakaret edecek çaptasın haddini bil. Kalkıp bizim şanlı ordumuzun komutanlarına saldıramazsın. 

Tabii yanında başka ahlaksızlar da var. Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış. Bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. Yanında bir tanesi daha var, o da öyle.  Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı. Ben kullanmıyorum o ifadeyi ama Devlet bey gayet güzel kullanıyor, 'Serok Ahmet' diyor. Kurduğunuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne?

Bizden üniversite istediler. Bunların vakfına bir üniversite tahsisi yaptık. Biz bu tahsisi yaptık, kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun bir başka örneği yok. Bunu sen kalk milletimize anlat bakalım.

 Karadeniz'de bulduğumuz doğal gaz rezervinin değeri 1 trilyon doları buluyor. Milletmiz eserlerine projelerine dokunacak adamı bırakın sandığa gömmeyi, doğduğuna pişman eder. Bizlerin bunları zamanında adam yerine koymuş olmamız hatadır.

AKŞENER'İN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

6'lı masanın içindeki hanımefendi başörtüsü meselesini istismar ettiğimizden bahsetti. Hanfendi Erdoğan'ın ve arkadaşlarının başörtüsü konusunda istismarcı olup olmayacağını benim milletim gayet iyi bilir. Arkadaşlarım randevu talep etti vermediniz. Bay Kemal de sen de aynısınız. Saraçhane'deki görüntü ortaya koyuyor. Birlikte yürüdükleriniz "başörtülü milletvekilini meclisten atın" diyen tiplerdir. Bu konudaki durumumuz ortadadır. Varsa bir projeniz bize göderirsiniz ona göre adım atarız.

Yine söylüyorum aile bizim kutsalımızdır. Güçlü aileden güçlü fertler çıkar. Siz ortağınızla LGBT'cilerle yürüyebilirsiniz. Aile zeminine çok sağlam bir zemine oturtmanın adresi AK Parti'dir. 

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısı TBMM