Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım" dedi. Erdoğan, "Memur maaşları ile ilgili verdiğimi sözleri de yerine getireceğiz" diye konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 16'lı Masa sözlerine yanıt vererek, "Yetmez daha da artırmak lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez" dedi. 

Erdoğan, başörtüsüne anayasal düzenleme konusunda çağrı yaparak, "Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım" diye konuştu. 

Erdoğan, "Memur maaşları ile ilgili verdiğimi sözleri de yerine getireceğiz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İlk grup toplantısında sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Aziz milletimizin takdiri ile AK Parti'den milletvekili seçilen siz kardeşlerimi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Milletvekilliği vazifeniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın. 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimini muhteşem bir zaferle tamamlamanın bahtiyarlığı içindeyiz. Her bir dava arkadaşıma, teşkilatımızın tüm mensuplarına buradan şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararının alındığı 10 Mart'tan itibaren canla başla çalışan temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

İTTİFAK ÜYELERİ VE SİNAN OĞAN'A TEŞEKKÜR 

Buradan beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve tüm ülkücü kardeşlerimize, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüşçülere, BBP lideri Sayın Mustafa Destici ve Alperenler'e. DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal ve arkadaşlarına, HÜDA Par Genel Başkanı Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Sinan Oğan'la birlikte tavrını milli iradeden yana koyan herkese teşekkür ediyorum.  

KILIÇDAROĞLU'NA "16'LI MASA" YANITI

Dün İslam dünyasından bir ülkenin, ismini vermeyeceğim, temsilcisi ziyaretime geldi. Dedi ki; Bizde AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99. Altılı Masa diyorlar, şimdi gerekirse 16'lı Masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet, irade ister irade. Eser ister, hizmet ister.

Burada ismini sayamadığımız tüm kardeşlerimize, seçim başarımız için çalışmış teşkilatımızın güzide mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Rabbime, şahsıma böyle vefakar yol arkadaşları, dava arkadaşları verdiği için sonsuz hamdüsenalar ediyorum. 

"BİZİM VATANDAŞIMIZIN HAYAT TARZI İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKAMIZ YOK"

Kıyıda kenarda ne varsa oy oranlarına bakmadan masaya topladılar. Proje namına millete elle tutulur tek bir şey sunamadılar. Masa hiçbir zaman bir kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Bu masaya ben kumar masası demedim. Noter masası da demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Olay bu kadar acı, bu kadar basiretsiz. Neticesi de ortada. Güya güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceklerdi. Sabah erken kalkanın bakanlık kaptığı ucube sistemi millete dayattılar.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Vizyon ve proje açıklarının kapatabilmek için son yılların en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler. Videolarla mezhep ve etnik köken fitnesini körüklemeye kalktılar. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Bay bay Kemal, bizim vatandaşımızın hayat tarzı ile yakından uzaktan alakamız yoktur. O sizin derdiniz. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım.

"BAY KEMAL, SİZ LGBT'CİSİNİZ"

Küresel güç odaklarından aferin alabilmek için LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Bay bay Kemal, siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LBGT'ci. Ne AK Parti ne MHP ne de diğer üyelerde böyle bir bela yok.  

Buldunuz iki belediye başkanı. Neredeler şimdi? Kayıplar. Onlarla birlikte yine dolaş. İki koltuk yanına al. Birini İstanbul'a, birini Ankara'ya ver. Bunlara Cumhurbaşkanlığı koltuğu veremedin, sözde genel başkan yardımcılığı koltuğu ver. Bunu da yapamazlar, korkarlar. 

SANDIK SONUÇLARI

Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini hatırlatmıştır. 28 Mayıs'ta büyük bir zafer elde ettik. Ezici çoğunlukla milletimizin güvenine bir kez daha hem de tartışmasız şekilde mazhar olduk. Bayburt yüzde 82.45, ilçelerde Harran yüzde 95.35 ile şahsımıza en yüksek oyu veren yerler oldu. Meclis'te sandalye sayımızdan oluşan farkı asla görmezden gelemeyiz. Milletimizin bize verdiği mesajlara kayıtsız kalamayız. Bu anlayışla gerek oy oranı gerek vekil sayısı noktasında oluşan tabloyu en ince detayına kadar değerlendiriyoruz. Seçmen sandıkta muhalefete de mesaj vermiştir. Milletimiz muhalefetin zihniyetinde köklü değişim istediğini göstermiştir. Her itiraza, her eleştiriye kulak tıkayan, sürekli aday dayatan, halkın taleplerini görmezden gelen, vatandaşın kendilerine oy vermeye mecbur olduğu zannına kapılan kibirli zihniyet bir kez daha duvara toslamıştır. CHP başta olmak üzere muhalefetin mesajları doğru okuyup gereğini yerine getirmekten başka seçeneği yoktur. Ya milli iradeyle barışacak ya da marjinalleşecekler. Değil 16'lı, 160'lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz. 

CHP'DEKİ DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

Baba oğul arasındaki taht mücadelelerinin bizim açımızdan kıymeti yoktur. Bizim nazarımızda zaten su alan geminin dümenine o gelmiş, bu gitmiş hiçbir anlam ve önemi yoktur. 

Bize karşı pervasızca kullandıkları trol orduları ile tetikçi kalemler zehirli dillerinin ve eleştiri oklarını sahiplerine çevirmiştir. Ahlak fukaraları, hedef tahtasına bu kez muhalefeti yerleştirmiştir. 

ASGARİ ÜCRET VE MEMUR MAAŞLARI AÇIKLAMASI

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya başladık. İyi buğday ve arpa alım fiyatları ile üreticilerimizi sevindirdik. Toplumun çeşitli kesimlerine yönelik müjdelerimizi paylaştık. Asgari ücret görüşmeleri dün uzlaşma ile neticelendi. 2023 ikinci yarıda net asgari ücreti 11 bin 402 liraya yükselttik. Enflasyon üzerinde ara zammı gerçekleştirdik. Asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış olduk. 2002'ye göre ise yaklaşık yüzde 312 artış göstermiştir. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, refah artışından da faydalanmalarını sağlıyoruz. Kanun teklifinin arkadaşlarımız kısa sürede Meclis'e sunacaktır. 

Memur maaşları ile ilgili verdiğimi sözleri de yerine getireceğiz. Bundan sonra da üreticilerimizi destekleyeceğiz. Sanayicilerimiz teşvik edeceğiz. İhracatçılarımızın önünü açacağız. Çiftçilerimizin yanında olacağız. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar soluklanmadan koşturacağız. Hükümet programına 12. Kalkınma Planımız ile Orta Vadeli Program'ın hazırlıklarına başladık. 

YENİ ANAYASA MESAJI

(Yeni Anayasa) 28. Dönem TBMM bunu yapabilecek temsil kabiliyetinde. Yeni Meclisimiz Türkiye Yüzyılı'nın kurucusu olacaktır. 

Seçimlerde elde ettiğimiz psikolojik üstünlüğü yeni hamleler ile sağlamlaştıracağız. Hedefimiz son seçimlerde el değiştirenler başta olmak üzere daha fazla belediyeyi kazanmaktır. Büyükşehirlere daha fazla asılacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti TBMM AK Parti Grup toplantısı