Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e "Lütfü Türkkan" tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İYİ Parti Meral Akşener
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e "Lütfü Türkkan" tepkisi

Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde şehit yakınına küfür eden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener vardı. Erdoğan Akşener'e Türkkan'ı partisinden ihraç etme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanın buna tahammül etmemesi, kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Ama ne yazık ki neymiş, başkan yardımcılığından ihraç etmişler. Kimi kandırıyorsunuz, al birini vur ötekine. Bu siyasetçi müsveddesini el üstünde tutanların sorumluluğu bu görüntünün failinden az değildir. 

Neresinden tutsanız, terbiyesizlik, ahlaksızlık, alçaklık ile karşı karşıyayız. Yapılan insafa sığmaz. Şehitlik makamının değerini kavrayamamış olmasının da ötesinde insanlığa yakışmayan bu davranışı sergileyen milletvekili müsveddesinin parlamento çatısında olmaması gerekir. Genel lideri bayan olan bir partinin bu kişiye tahammül etmemesi ve bu kişiyi partisinden ihraç etmesi gerekir. İYİ Genel Parti Genel Başkanı partisinden bu kişiyi ihraç etmelidir. Milletvekili sıfatı altında o çatı altında bulunmaması gerekir. İYİ Parti'nin başındaki hanımefendi şehitlere, şehit yakınlarına değer vermiyorsa hiç değilse kendi cinsiyetinden birisine hakaret eden bu kişiye tepki göstermelidir." 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan iyi parti CHP Ak Parti AK Parti haberleri lütfü türkkan