Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE ziyareti öncesi açıklamalar

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti öncesinde basın toplantısında konuştu. Erdoğan, KDV indirimiyle ilgili, "Denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BAE'ye ziyareti hakkında, "İlişkilerimizde yeni dönem başlatıyoruz" dedi. 

Erdoğan, KDV indirimiyle birlikte dün bazı marketlerde fiyat artışları olduğu iddiasına ilişkin soruya, "Denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız" yanıtını verdi. 

Erdoğan, Emine Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamasında, "Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak, henüz kendisi pozitif. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif bir şekilde süreci devam ettiriyor" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İlişkilerimizde yeni dönem başlatıyoruz. Bu ziyaretimizle ilişkilerin yeniden hak ettiği yere ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Körfez Bölgesi'ndeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Geçen ay Abu Dabi'ye yönelik saldırıları güçlü şekilde kınadık. Bugün ve yarınki temaslarda bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ayrıntılı olarak ele alacağız. 5.5 milyar doları ihracat olmak üzere 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle BAE önde gelen ortaklarımız arasında yer alıyor. BAE, yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10. pazarı konumundadır.  

SORU CEVAP

(Emine Erdoğan'ın sağlık durumu) Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak, henüz kendisi pozitif. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif bir şekilde süreci devam ettiriyor. Dualarımızla inşallah o da kısa zamanda bu süreci atlatacaktır. 

(KDV indirimi uygulaması ve fahiş fiyatlar) Bu konuyla ilgili gerek Hazine ve Maliye gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. 

(Ukrayna ve Rusya arasında gerilim) Biz sadece BAE ve Türkiye arasındaki ilişkileri değil, bir de bölgedeki gelişmeler ki bunlar içerisinde şu anda Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmelerdir, bunları da masaya yatırıp, görüşeceğiz. Bu konularda da ne gibi adımlar atabiliriz, bunun üzerinde ısrarla duracağız.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan