Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Mersin'deki terör saldırısına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Mersin'deki hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor. Malum parlamentoda olan parti. Nasıl vicdan bu?" dedi. Erdoğan, asgari ücrete ilişkin de mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programına katıldı. Erdoğan, Mersin'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücret için mesaj veren Erdoğan, "Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Halihazırda ülkemizin tüm illerinde, ilçelerinde, mahallelerinde, hanelerinde AK Parti davasını milletimize anlatan hanım kardeşlerimizin her birine şahsım, eşim, milletim adına teşekkür ediyorum. AK Parti, Türk siyasi hayatında en yaygın teşkilatlanmasını kuran, tüm kademelerinde kadınlara en çok yer veren partidir. 1. parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın, bilhassa hanelere girerek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetinin çok büyük etkisi vardır. Yaptığımız her reformda, her eser ve hizmette kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle adımlar attık. Yıllarca dramları ile, mağduriyetleri ile gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük.

"İKİ KADIN TERÖRİSTİ BATIL İNANCINIZ İÇİN FEDA ETTİNİZ"

Dün Mersin'deki hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor. Malum parlamentoda olan parti. Nasıl vicdan bu? Adı parti ama terörist olarak kullandığı iki kadın. Bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de bunlar ölüyor. Bu nasıl bir beyin yıkama ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Üstelik de polisevimizi imha etmeye çalıştılar. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzde biz demokratız, özgürlükçüyüz diyecekler? Hangi yüzle? İki kadın teröristi batıl inancınız için feda ettiniz. 

"BU OYUNA GELMEYİN"

Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtüsü sebebiyle kadınlarımıza zulmedilemez. O dönem bitti. Bunu biz başardık. Bu beşeri yanlışları, inancımıza maletmek, hem büyük bir haksızlık hem de büyük bir bühtandır. CHP şimdi sembolik olarak istismar yapıyor. Birkaç başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, yakasına rozet  takıyor, işte biz sizden yanayız. Ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. 

Esase bizim ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri, kadınlarımızı destekleyerek hayatın her alanında haklarını alabilmelerini sağlamak. Bazı alanlarda hala eksikliklere rastlanabilir. Özellikle aile yapısının korunması, çocuğun sağlıklı gelişiminde kadının rolü konusunda katetmemiz gereken yol olduğunu biliyoruz. Aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz. Çünkü varsa yoksa aile. Güçlü olmayan ailede milleti güçlü bulamazsınız. Ailelerimiz güçlü olursa Allah'ın izniyle millet de güçlü demektir. Batı'nın sıkıntılarının temelinde aile müessesinin dağılmasının yer aldığını görüyoruz. Bundan 11 yıl önce, Türkiye hazır, hedef 2023 diyerek Cumhuriyet tarihinin en iddialı programını paylaşmıştık. 

Ülkemizdeki her 10 haneden birini kapsayacak Türkiye Aile Destek Programı sosyal devlet ilkesinin şimdilik en üst aşamasıdır. Sizlerden bu tür çalışmaları vatandaşlarımıza, özellikle de kadınlarımıza en iyi şekilde anlatmanızı istiyorum. Kale içeriden fethedilir. İşte bu kaleyi fethedecek olanlar sizlersiniz. Sizler bizim öncü kuvvetlerimizsiniz. Sizler bizim akıncılarımızsınız. 

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Küresel ekonomik krizin etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayacak her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ankara