Dün İstanbul, bugün Antalya... Faciadan dönüldü: Ön tekeri patlayan uçak gövdesi üzerine indi

HABER MERKEZİ
Antalya Uçak kazası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Son dakika haberine göre; Antalya'da Corendon Airlines'a ait Köln - Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren uçağın iniş sırasında ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonrası uçak ön dikme üzerine indi. Yolcular uçaktan tahliye edilirken, pistte hasar oluştu.

İstanbul Havalimanı'nda dün facianın eşiğinden dönülürken bugün de Alanya Gazipaşa Havalimanı'nda büyük tehlike atlatıldı.

 Almanya'nın Köln şehrinden havalanan Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inerken ön tekeri patladı. 

Uçan ön dikme üzerine inerken, yolcular uçaktan tahliye edildi. Pistte hasar oluştu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

 “Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi uçağın burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastiği patlamış ve ön dikmesi zarar almıştır.

Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettebatta herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir.

Ekiplerimizin yaptıkları ilk değerlendirmelere göre pistimizde hasar oluşmamıştır.
Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza divert ettirilecektir.

Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmıştır. Teknik süreç sonunda uçağın pistten çekilmesi işlemi gerçekleştirilecektir.
Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Dün İstanbul, bugün Antalya... Faciadan dönüldü: Ön tekeri patlayan uçak gövdesi üzerine indi - Resim : 1

KARGO UÇAĞI GÖVDE ÜZERİ İNİŞ YAPMIŞTI

ABD merkezli dev kargo şirketine ait uçak dün ön iniş takımları açılmayınca İstanbul Havalimanı'na gövde üzerine zorunlu iniş gerçekleştirmişti.

Facianın eşiğinden dönülürken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Uçağın ön iniş takımlarının hidrolik arızası nedeniyle açılmadığı bildirilmişti.