Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ı üzerimize salanların niyetini biliyoruz

Recep Tayyip Erdoğan HDP CHP Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz. Yunanistan'a hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika'dan, Avrupa'dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Akdeniz’in bugün gerilim enerji rekabeti son dönemde göçmen ölümleriyle anılmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Binlerce mazlum son nefesini Akdeniz’in azgın sularında verdi.

Batılı ülkeler tam 11 yıldır bu ölümlerin önüne geçmek yerine yaşanan trajediler karşısında üç maymunu oynamayı tercih etti.  Bölgesel krizleri engelleyecek, çatışmaları sonlandıracak, insanları göçe zorlayan sebepleri ortadan kaldıracak hiçbir adım atılmadı. Dahası mültecilere kapanan kapılar, insanımızı katleden PKK'lı teröristler ile FETÖ'cü alçaklara sonuna kadar açıldı.

UCU YA HDP'YE YA CHP'NİN...

Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Hamdolsun teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar.

HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır, olacaktır. Aynı durum batılı ülkeler için de geçerlidir.

Kandil'i, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin, batı ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu devletlerin kendi huzurlarına ve güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Unutmayın, yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar.

Teröristlerin yeri sokaklar değil, döktükleri kanın hesabını verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komşularımızdan başlayarak bütün ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.

BİZ NE HAK YERİZ NE DE HAKKIMIZI YEDİRİRİZ

Türkiye olarak Ege ve Akdeniz'in ne insan kanıyla ne gözyaşıyla ne de husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz. Biz tüm kalbimizle barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Kendi vatanımızla birlikte bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz.

Anlaşmazlıklarımızı uluslararası hukuk temelinde, hakkaniyet uygun biçimde, diyalogla çözmek istiyoruz. Şimdiye kadar hep şunu savunduk. Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz.

YUNANİSTAN'A HATIRLATMAK İSTERİZ, KENDİNİZE GELİN

Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden sapmayacak kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Batı Trakya ve Adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunların çok ötesindedir. Bunun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz.

Yunanistan'a hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika'dan, Avrupa'dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz.

KIŞ YAKLAŞTIKÇA BATI DÜNYASINI KORKU SARDI

Kış yaklaştıkça özellikle batı dünyasını büyük bir endişe ve korku sardı. Hatta birileri de turizm olarak bir yere gidecekseniz Antalya'ya gidin diye tavsiyelerde bulunuyor. Batılı liderler hemen her gün yaptıkları açıklamalarla halklarını oldukça zorlu geçeceği anlaşılan kış şartlarına hazırlamaya çalışıyor. Tüm bu can yakıcı hakikatlere rağmen jeopolitik hesaplar nedeniyle barışa giden yol, maalesef bir türlü açılmıyor. Türkiye, savaşı sona erdirmek için samimiyetle çalışan, gayret gösteren, bu uğurda çaba harcayan yegane ülke konumundadır.

VATANDAŞIMIZI ENFLASYON KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMIYORUZ

Ekonomideki güçlenmeyi yılbaşından sonra hep beraber göreceğiz. İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Avrupa büyük sıkıntılar yaşarken havacılık sektörümüz tarihinin en önemli başarılarını yaşıyor. 

Enerjide zamanında attığımız stratejik adımların meyvelerini topluyoruz. Tüm bunları yaparken de vatandaşlarımızı enflasyon karşısında yalnız bırakmıyoruz.  Milletimize sahip çıkıyoruz. 

KAMPANYAMIZ REKOR BAŞVURU VARKEN...

Biz artan kira ve konut fiyatlarını dengelemek ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için bir sosyal konut projesini hayata geçirdik. Muhalefet ne yapıyor, çamur atıyor. Bir milyon 170 bin konutu inşa ettikten sonra da sahiplerimize teslim etmişiz. Biz kendimizi ispat etmişiz. Üstelik sosyal konut projemize de rekor düzeyde bir başvuru varken 14 tane büyükşehir belediyesiyle siz ne yaptınız, biraz da onu anlatın. 

2023 SEÇİMLERİNİ REKOR OYLA KAZANACAĞIZ

İnşallah 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır. Ben inanıyorum, 2023 seçimlerini rekor oyla kazanacağız. Bu kadro bu işi başarır, ben size inanıyorum. Ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Biz milletten kopuk siyasetçi değiliz unutmayın, milletten kopuk siyasetçi olmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan HDP CHP 2023 seçimleri