Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti kongresinde açıklamalar

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Erdoğan açıklamalarında memur emeklisine müjde verdi. Erdoğan terörle mücadele konusuna ilişkin ise "Döktükleri her damla kanın hesabını soracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Hakk'a ve millete sevdasına, Türkiye sevdasına gönül veren herkes bedeniyle olmasa bile kalbiyle, ruhuyla, sevdasıyla bu salondadır. Bu sevda kutsalları, ülkesi ve milleti için gözünü kırpmadan canını ortaya koyanların sevdasıdır. Bu sevda ak saçlı ninelerimizin, ak sakallı dedelerimizin gözleri umutla parlayan kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin sevdasıdır. Bu sevda daha doğmamış bebeklerin gelecek kuşakların sevdasıdır.

Bu sevda her gün yeni bir umutla uyanan mağdurların mazlumların sevdasıdır. Bu sevda her seçimde sandıklardan partimizi birinci çıkaran ana kadememizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın mahalle ve sandık temsilcilerimizin teşkilatımızın tüm mensuplarının, AK Parti'nin tüm üyelerinin sevdasıdır. Bu sevda ülkemizin, milletimizin ve devletimizin beka mücadelesinin adı olan Cumhur İttifakı'nın adıdır.

YENİ ANAYASA MESAJI

Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhurla Cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi, Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurunun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine rıza göstermeyeceğiz. “Terörü kaynağında kurutma” stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız. “Bir gece ansızın gelebiliriz” ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.  Döktükleri her damla kanın hesabını soracağız. Terörü kaynağında kurutacağız.

İSRAİL-HAMAS GERİLİMİ

Orta Doğu'dan Kafkaslar'a, Balkanlar'dan Karadeniz'e bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir. Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket ettirmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. 

"BİZ LGBT'Yİ TANIMIYORUZ"

Biz LGBT tanımıyoruz. Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Biz Cumhur ittifakı olarak da tanımıyoruz. Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız.

EMEKLİ MEMUR MAAŞI ZAMMI

Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız.

Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin…

Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti