Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni... Erdoğan: Kılıçları kime çekiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenine ilişkin, "Geçenlerde ordumuzun mezuniyet töreninde bazı istismarcılar tarafından kılıçlar çekildi. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir, bunların ordumuzun içinde olması mümkün değil. Bunlar temizlenecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayında konuştu. Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin etmesine ilişkin, "Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz." diyerek, "Geçenlerde ordumuzun mezuniyet töreninde bazı istismarcılar tarafından kılıçlar çekildi. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir, bunların ordumuzun içinde olması mümkün değil. Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 "İmam hatip çilesinin davasını omuzlamış nice isimsiz kahraman var. Canıyla, ruhuyla kendisini bu davaya adayan öğretmenlerimiz var. Rabbim bu güzellerin hepsinden razı olsun. 

Son 22 yıldır genel başkan olarak, milletimiz verdiği yetki ve sorumlulukla Türkiye'ye hizmet ediyoruz. 22 yılda çok hizmetler ürettik. Ekonomide savunmada ticarette ülkemizi kat be kat büyüttük. Aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Bunların hiçbiri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım bir rütbem, makamım var o da imam hatipli olmamdır. Bana ömrüm boyunca yaptığım tek bir şeyi söyle deseler tereddüt etmeden cevabım açıktır, imam hatiplerin önündeki engeli kaldırmaktır, imam hatiplerin sayısını artırmaktır. İmam hatipleri kuranlar 3-5 kişiydi. Şimdi görüyorum ki sel olduk, şelale olduk, deniz olduk hatta okyanus olduk. Sevgili imam hatipli kardeşim sen varsın, sen işte buradasın, eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan ezan yurdumun üstünde ebedi okunacak. Sen varsan rengini şehitlerimizin kanından alan bayrak nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecek. İşte biz bunu başardık. İstiklal Marşı'nı kendimize adeta bir Kuran temsili yaptık. Hakka tapan milletin istiklali için çok çalıştık. 

"İMAM HATİPLER, DİRENİŞİN VE DİRİLİŞİN SEMBOLÜDÜR"

Bizim dün yolumuz buydu, bugün yolumuz budur. Yarın da istikametimiz işte bu olacaktır. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için değerlidir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Ancak imam hatipler bir ihtiyaç neticesinde ortaya çıkmış eğitim yuvasıdır. İmam hatipler, direnişin ve dirilişin sembolüdür. Biz imam hatipliler minareler ezansız kalmasın diye varız. Yurdumuz Müslümansız kalmasın diye varız. Bu topraktan ezanı, Kuran'ı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Bu topraklar iki asırdır saldırı altında. En çok da imanımıza saldırıyorlar. Ezan yoksa, cami yoksa, Kuran yoksa, vatan yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan mücadelesidir. İçerden ve dışarıdan iman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Aileye, ahlaka geleneklerimize yönelik her türlü aparatla özellikle imanımızı hedef alıyorlar. İman kalemizi kuşatamayacaklar. İmam hatipliler, hem canlarını hem mallarını ortaya koyacak, vatan savunmasında en ön safta yer alacaktır.

"İSRAİL'İ DURDURACAK YEGANE ADIM İSLAM ÜLKELERİNİN İTTİFAKIDIR"

Medya ve sosyal medya, işte bu kötü emeli olan, işte bu imanımıza ve vatanımıza kasteden ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Gençliğin ahlakı, gençliğin imanı, aile kurumu, dolayısıyla vatanımız çok açık, tehlikeli bir saldırının altındadır. Bu işgal saldırısını da püskürtecek sizler olacaksınız. Sevgili imam hatipliler, Gazze'de soykırım devam ediyor. İsrail Batı Şeria'da ve Gazze'de soykırım yapıyor. Dün Ayşenur Ezgi Eygi'yi katlettiler. Çocuk, yaşlı demeden barbarca saldırıyorlar. Bazıları bu meseleyi kendisinden uzak görüyor ama yanılıyorlar. İsrail gözünü başka yerlere dikecek. Sıra bölgedeki diğer ülkelere gelecek. Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Biz işte onun için Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor diyoruz. İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı, iş birliğini artırmalıdır. Mısır’la, Suriye ile attığımız yeni adımlar, büyüyen yayılmacılık tehdidine karşı bir dayanışma hattı oluşturmaya yöneliktir. Bütün İslam ülkeleri İsrail'e karşı ortak tavır takınmalıdır. İsrail'i durduracak yegane adım İslam ülkelerinin ittifakıdır. Mısır'la başlattığımız süreç, Gazze'nin hayrına olacaktır. Türkiye'nin dış politikada manevra adımını genişleteceğiz. 

"BU ORDU MİLLETİN GÖZBEBEĞİDİR"

Türk askerini, Türk ordusunu zaferlere götüren göğsündeki imanıdır. Ordumuz imanıyla zafer kazandı. TSK'nın göğsünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, kılık kıyafetle uğraşan ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine yakın zamanlarda şahitlik ettik. Vesayetçi dönemlerde FETÖ'cüleri kılcal damarlara kadar yerleştirdiler. 15 Temmuz'da ordumuzu ölümcül urdan kurtardık. Hainlerden temizlendikçe, ordumuz destanlar yazıyor. Her yerde TSK başarılarıyla göz dolduruyor. Kökleriyle bağı güçlendikçe daha da güçlenen bir ordumuz var. Bu ordu milletindir ve milletin gözbebeğidir. Gurur duyuyoruz.

"BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ"

Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde ordumuzun mezuniyet töreninde bazı istismarcılar tarafından kılıçlar çekildi. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, bunların ordumuzun içinde olması mümkün değil. Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Üç tane birinci olan kızımız var. Bu kızlarımızdan birinin ismi İkra. Üç kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi onlar da birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl gelindi, çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak üniversitemizle görüşmemizi yaptık. Kara Kuvvetleri ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. 

Biz tarihin bir sahnesinde görev aldık, yetki aldık. Bu uzun soluklu biz mücadele. Dün biz yokken bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Sizler imam hatiplisiniz omuzlarınızda ağır bir yük var. Yolunuz uzun, vazifeniz çetin ama unutmayın Allah sizinle beraberdir."