Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze görüşeceğiz

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yüz yüze görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze görüşeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşünde gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Erdoğan, Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili soruya da yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Ukrayna'dan, Odesa'dan çıkan bu gemi bir tahıl gemisi değil, bu bir konteyner. Bununla ilgili Millî Savunma Bakanlığımız zaten açıklamayı yaptı. Buradaki bütün hedefimiz, Sayın Putin ile yaptığımız telefon görüşmelerimizle, Rusya'nın tahıl koridoru meselesindeki takınacağı olumlu tavırdır.

Eylül ayı içerisinde Hindistan’da G-20 toplantısı, ABD’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Bu yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze bir araya gelip konuşacağız.

Yakında Dışişleri Bakan'ım bir Rusya seyahati yapabilir. Çünkü bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor ve bu şekilde neticeyi almak çok daha isabetli olacaktır."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin