Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizin kaybedecek bir günü bile yok

Haberglobal.com.tr
eskişehir AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizin kaybedecek bir günü bile yok

AK Parti'nin Eskişehir ilçelerindeki belediye başkan adaylarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beş yılı, tek bir günü bile yoktur" dedi. Erdoğan konuşmasında CHP’ye de yüklendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir ilçelerindeki belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Parti’nin Eskişehir ilçelerindeki adayları şöyle:

Alpu: Alparslan Kokulu (MHP)
Beylikova: Vahit Kara
Çifteler: Kadir Bıyık (MHP)
Günyüzü: Hidayet Özmen (BBP)
Han: Bekir Belceli
İnönü: Serhat Hamamcı
Mahmudiye: Murat Uçarer
Mihalgazi: Zeynep Güneş
Mihalıççık: Halil Sami Barış (MHP)
Odunpazar: Özkan Alp
Seyitgazi: Erhan Erden (MHP)
Sivrihisar: Hüseyin İlhan
Tepebaşı: Hamit Yüzügüllü

Aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: 

 Eskişehir'de büyükşehir ve ilçelerinde destan yazacağımıza inanıyorum. Eskişehir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağında şüphe etmiyorum. 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacaktır. 30 yıl önce belediyelerde elde ettiği başarılarla milletin gönlüne girmiş kadro olarak bir kez daha bismillah diyeceğiz. 

Şu Eskişehir'in bütün yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Bütün otoyollar, otobanlar kimle inşa edildi? Altyapıyı, üstyapıyı kim yaptı? AK Parti. Bir tarafı çorak. Ama belediyeyle el ele verdiğimiz zaman Eskişehir yeniden ihya olur. 

TÜM OYUNLARI BOZDUK

18. defa bir kez daha milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz yine sandıktan birinci çıkmaktır. Dünyada ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beş yılı, tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz.

Ardı ardına yaşadığımız darbelerle ülkeye bu kötülüğü yaptılar. Sosyal gerilim ve ekonomik kriz döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Terör örgütleriyle sınırlarımız boyunca bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri kalkınma atılımlarıyla işte bu hain tuzaklarla mücadele ettik. Son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuştu. Türkiye'nin üzerindeki tüm oyunları bozduk.

CHP ESKİ GENEL BAŞKANI KOLTUĞUNA GERİ DÖNMEK İÇİN ÇABALIYOR

CHP'nin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Güya değişim diye gelen CHP'nin yeni genel başkanı ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka fikri olmayan bir zihniyete büründü. Eski genel başkanı derseniz o da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı cehalet dolu sözlerle bize sataşmaya çalışıyor.  Partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor. Eski genel başkanı derseniz o da kendini gündemde tutmak için tamamı cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan, bir tarafını da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak, sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek.

Biz nelerle uğraşıyoruz onlar küçük hırslarla siyaset oyunları oynuyorlar. Varsın onlar kendi kısır siyasetlerinin, kavgalarının içinde boğulup gitsinler biz eser siyasetiyle milletimizi gururlandırmaya devam edeceğiz.

AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEKTİR

Eğitimde, sağlıkta, sanayide, teknolojide, tarımda, kültür sanatta, çevrede ve diğer alanlarda kazandırdığımız eser ve hizmetleri Eskişehir yakından biliyor. 31 Mart'tan itibaren belediyecilikteki adımlarımızı da burada başlatacağız. Gözü de gönlü de aklı da başka yerlerde olanların şehirlerimize verecek hizmetleri olmadığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Türkiye Yüzyılı vizyonu bir ülkenin belediyeleri ancak bu vasıftaki başkanlarla yürütülebilir. Hep belediye başkanlarımızın yanında yer alacağız. Türkiye, kurduğumuz güçlü altyapı sayesinde bu yeni döneme hazırlıklı giriyor. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak artık kendi kararlarını verme adımlarına kavuşan bir ülkeyiz.

Bize düşen bu gücün doğru istikamete kavuşmasını sağlamaktır. Ülkemize fayda sağlamayacak, milletimizin güvenlik ve refah beklentilerine katkı vermeyecek hiçbir tartışmanın, kavganın içerisinde olmadık, olmayacağız. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

Dün 2023 hedefleri demiştik, bugün Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bizden sonraki nesil ise milletimizi çok daha ileriye taşıyacaktır. Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında neler yapabileceğini geçtiğimiz 21 yılda dost düşman herkese gösterdik. Bugünkü buluşmamız tarihe böyle geçerek, evlatlarımıza büyük bir miras bırakarak önem kazanacaktır.