Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail örgüt gibi davranırsa öyle muamele görür

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail örgüt gibi davranırsa öyle muamele görür

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar konusunda taraflara itidal çağrısını yinelerken, "Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istenmeyen bir konuma itebilir. Sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Milletimizin takdiri ile 14 Mayıs seçiminde AK Parti listelerinden seçilen siz kardeşlerimin her birini bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye, 14 Mayıs 1950'den sonra 14 Mayıs 2023'te tam da Cumhuriyetin kuruluşunun ilk asrını tamamlarken bir kez daha demokrasinin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Cumhur İttifakı'nın bu süreçte sergilediği sağlam ve ilkeli duruş, tarihe altın harflerle nakşolunmuştur. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı'ndaki tüm ortaklarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız. Kuruluşumuzdan bugüne girdiğimiz her seçimde olduğu gibi 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de oyları ile duaları ile destekleri ile yanımızda olan milletimizin tüm fertlerine, dünyanın dört bir yanındaki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Gazi Meclisimize hürmetsizlik ediyorlar. Tercihini en doğrusundan yapma iradesini gösteren milletin asil evlatlarını aşağılayarak, tahrik ederek iktidara geleceğini sananlar bir kezdaha hüsrana uğramıştır. Kimse hiçbir partiye ya da adaya tıpış tıpış oy verme mecburiyetinde olmadığını göstermiştir. Verilen koltuk kavgalarını, yapılan kirli pazarlıkları hep birlikte görüyoruz. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. Biz beşeri planda milletin gücünden daha büyük güç görmedik, tanımadık, bilmiyoruz. 

İSTANBUL VE ANKARA MESAJI

Geçen hafta bir demokrasi şöleni havası içinde gerçekleşen büyük kongremizi yaptık. MKYK'dan Genel Merkez'de görev üstlenen arkadaşlarımız dışında milletvekillerimize yer vermedik. Zaten ağır yük altında olan vekillerimize seçimlerde ilave görevlendirmeler de yapıyoruz. Sizler milletim temsilcisi konumunuzla sıfatların en yücesine sahipsiniz. 2024 seçimlere bu MKYK ve MYK ile birlikte hazırlanacağız. Bu süreçteki gerek genel merkez gerekse milletvekilleri düzeyinde en önemli kriterimizin mart seçimlerinde elde edilecek sonuçlar olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni şehirlerle milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar bize durmak, duraksamak yok. Ayak basılmadık yer bırakmayacağız. Ne siyasette ne kamuoyunda ne şehirlerimizin gündeminde en küçük bir boşluğa meydan vermeyeceğiz. Bizim bıraktığımız her boşluk, muhalefetin yalanları ve iftiraları ile doldurulacaktır. Türkiye'ye 21 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırmış, demokrasi ve kalkınma atılımları yaptırmış bir kadro olarak bize yakışan neyse onu yapacağız. 

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE KARŞIMIZDAKİLERE SÜRPRİZİ YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Belediye başkanlığı seçimlerinde sürprizler yaşadık. Önümüzdeki seçimlerde her şeyi olması gerektiği şekilde yaparak sürprizi karşımızdakilere yaşatmak istiyoruz. Bu konuda en büyük görev de sizlere (milletvekilleri) düşüyor. Bizi sadece iç siyasetin tartışmalarına ve hesaplarına sıkıştıracak her türlü tuzaktan, polemikten, çekişmeden uzak duruyoruz. Ufkumuzu ne kadar geniş tutarsak, görevlerimizi o derece iyi yerine getirebileceğimizin farkındayız.

YÜKSEK ENFLASYON

Son dönemde insanımızın canını sıkan konu hayat pahalılığıdır. Enflasyondaki yüksek oranda artışlar tüm dünyanın sorunudur. Biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle bu sorundan muzdarip durumdayız. Büyüme odaklı stratejimizden taviz vermeden, yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun sıkıntılarının üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Ülkemizdeki hayat pahalılığı bazı alanlarda ne enflasyonla ne de döviz kuru ile izah edilemeyecek seviyelerde. Sadece belirsizlik ortamını fırsat bilip 3 kuruş daha fazla kazanmak uğruna ülkesine bu kötülüğü yapanlar aslında kendi geleceklerini sabote ettiklerini bilmeliler. Milletimiz gerektiğinde malını satın almayarak bu fırsatçılara cevabı vermesini istiyorum. Otomobilden konuta kiraya kadar yapılanların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ

Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek için kasım ayı ortasında ödenecek şekilde 1 defaya mahsus 5000 TL ikramiye ödemesi yapmayı kararlaştırdık. Maaşlar için yeni düzenlemeleri ayrıca yapacağız. Emeklilerimizle ilgili aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 

TERÖRLE MÜCADELE

Hava operasyonlarını daha da artırarak, terör örgütü mensuplarını onları her yerde imha edeceğimizi göstererek onlara cevabı vereceğiz. Her an teröristlerin tepelerindeyiz. Teröristlere nefes aldırmıyoruz. 

"İSRAİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANIRSA ÖRGÜT GİBİ MUAMELE GÖRMEYE BAŞLAR"

Sivillere yönelik hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır. Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istenmeyen bir konuma itebilir. Sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini istiyoruz.

"KALICI BARIŞ BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ İLE GELİR"

Arabuluculuk dahil üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız. Yakın diyaloğu barışın tesisi için kullanacağız. Masum çocuklar ölmesin, daha fazla kan akmasın istiyoruz. Bölgeye kalıcı huzur ve barış ancak meşruiyeti BM kararlarına dayanan 1967 sınırlarında ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve tüm dünya tarafından tanınması ile gelir. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti AK Parti Grup toplantısı