İki liderden Astana'da önemli görüşme

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Astana'da ikili görüşme gerçekleştirdi.

Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi.

ERDOĞAN VE ALİYEV ARASINDA İKİLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail-Filistin çatışmaları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin insani yardım çabalarının artarak süreceğini, İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket etmesini sağlamak için uluslararası toplumun güçlü mesajlar vermesi gerektiğini, bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi olarak bütün ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ile, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışma sonrası sürecin son durumu da gündeme geldi.

İki liderden Astana'da önemli görüşme - Resim : 1

'ASTANA BİLDİRİSİ' KABUL EDİLECEK

Ekonomi, ticaret, ulaştırma, gümrük, finans, eğitim, turizm, kültür ve diğer birçok alanda bir dizi önemli kararların alınacağı zirvede, Astana Senedi ve Astana Bildirisi'nin imzalanması bekleniyor.

TDT Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Astana'daki zirvenin önemini ve zirvede alınacak kararları anlattı.

Kocaman, öncelikle zirvenin sloganının çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "'Türk Devri' sloganı altında gerçekleştireceğimiz bu zirvede, Türk dünyasının entegrasyonuna yönelik önemli çalışmalara adım atacağız." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV