Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'a yapacağı ziyaretin detaylarını Tuba Atav anlattı

Azerbaycan

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Tuba Atav, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Füzuli Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı olacağını belirterek Erdoğan'ın 26 Ekim'de gideceği Azerbaycan'daki programının detaylarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ekim'de Füzuli Havalimanı'nın açılışı için Azerbaycan'a gidecek.

İşgalden kurtarılan Karabağ'ı dünyaya bağlayacak olan Uluslararası Füzuli Havalimanı'nın açılışına katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zaman bu havalimanına gelen ilk devlet başkanı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle yaptığı sohbette Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Tuba Atav'ın Azerbaycan ziyaretinin programıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Atav,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretiyle ilgili söylediklerini canlı yayında aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde Bakü'ye gitmeyecek. Füzuli Havaalanı'nın açılışında yer alacak Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le birlikte orada yapılan karayollarını ve tarımla ilgili atılan bazı adımları yerinde gözlemleyecek. Özellikle Azerbaycan-İran sınırındaki mayınlardan temizlenmiş alanlarda oluşturulan tarım arazilerini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Nahçıvan ile Karabağ arasında köprü oluşturacak Zengizur Koridoru'nun açılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü de söyledi.

Erdoğan, İran'ın Azerbaycan sınırındaki hareketliliğin krize yol açıp açmayacağı yönündeki soruyla ilgili olarak ise "Şahsen öyle bir beklentim yok. İsrail'in Azerbaycan ile olan ilişkileri nedeniyle İran, kalkıp Azerbaycan'ı hedef tahtasına koyma durumuna girmez" yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan fuzuli havalimanı cumhurbaşkanı erdoğan Tuba Atav