Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin yıktığı illeri ayağa kaldırmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay Deprem

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "İrademizi aşan bazı hususlarla karşılaşsak da depremin yıktığı illeri ayağa kaldırmakta kararlıyız" dedi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Toplu Temel Atma Töreni'ne canı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "İrademizi aşan bazı hususlarla karşılaşsak da depremin yıktığı illeri ayağa kaldırmakta kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Depremin yüreğimizde açtığı yara hala yüreğimizde tazeliğini koruyor. Hiçbir insanımızı unutmayacağız. Deprem siyaseti yapanlardan değil depremzedelere omuz verenlerden olduk. Siyasi görüşüne bakmadan 85 milyonu kucaklayanlardan olduk. Seçimlerden önce Defne Hastanesini açmıştık.

-Deprem bölgesini sadece fotoğraflardan görenler 11 ili etkileyen afetin büyüklüğünü anlamak da zorlanıyor. Hatay ve ilçelerinin asrın felaketini yaşadığı tartışma götürmez bir gerçektir. Devletimizin tüm sıkıntılarına rağmen yaraları sarma iradesi de bir başka hakikattir.

"Deprem illerini ayağa kaldırmak da kararlıyız"

-Ekonomisi ne kadar güçlü olursa olsun böyle büyük bir felaketin altından kalkabilecek ülkelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İrademizi aşan bazı hususlarla karşılaşsak da depremin yıktığı illeri ayağa kaldırmak da kararlıyız. Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşma isteklerini karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz.

-Kısa süre önce Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta canlı bağlantıyla binlerce konutun temelini attık. Şimdi aynı sevinci Hatay'da yaşıyoruz. Şu anda 32 bin 600 konut 7 bin 800 köy evi 40 bin 400 bağımsız birim inşası devam ediyor. 5 bin bağımsız birimin temelini atıyoruz.

"İnşa edilen konutların dayanıklığıyla ilgili hiçbir soru işareti olmayacak"

-Hatay'ın kent merkezinin şehir meydanı inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz. Hatay merkez ve ilçelerinden toplam 86 bin kişi başvuru yaptı. Biz kredi desteği vereceğiz vatandaş da bakanlık desteği ile evlerini yapacak. Bakanlığımız ruhsattan meskene kadar tüm süreci denetleyecek. Böylece inşa edilen konutların depreme dayanıklığı konusunda hiçbir soru işareti olmayacak. 

-3 bin 500 bağımsız birimin yerinde dönüşüm temel atma törenini yapıyoruz. 

-Muhalefet beton nerede, diyordu. İşte, beton da burada demir çelik de burada. Yakın zamanda göreceğiz konutların nasıl da yükseldiğini. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Son dakika haberleri Hatay Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan