Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye Modeli' açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Avrupa ve Amerika'ya 'demokrasi' eleştirisi getirirken, Macron'a yönelik 'kifayetsiz muhteris' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Erdoğan, "Biz, ülkemizi başkaları öyle istediği için değil, milletimiz layık olduğu için kalkındırmaya, geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz, tüm dünyadaki ortak kavram olduğu içindir. Avrupa ve Amerika demokrasi ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz ülkemizin hak ve özgürlüklerini genişletmeye devam edeceğiz. Bunun adı Türkiye Modeli'dir" dedi.

Erdoğan konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için, "Kifayetsiz muhteris" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

AK Parti sadece bu yıl yaptığı 601 bin yeni üye ile pek çok partinin toplam üye sayısını geride bırakmıştır. 601 bin yeni üyenin yarısından fazlasını, 18-25 arasındaki gençler oluşturuyor. Bu tablo AK Parti'nin gençlerle gönül bağının giderek güçlendiğini gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük, en aktif kadın ve gençlik kollarına sahip partiyiz. Bu büyük mekanizmayı en ahenkli şekilde çalıştırmak, siz teşkilat üyelerimizin görevidir. 

AK Parti'de ünvanlar değişebilir ama ülkeye, millete hizmet yarışı bitmez. Her bir arkadaşımız yarın kendisine farklı görevler tevdi edilebileceği bilinci ile AK Parti'ye, milletimizle gönül bağını eksiltmeden devam ettirmelidir. 83 milyon insanın her birinin gönlünü kazanmayı hedeflerken, kendi teşkilatlarımızda görev kalmış tek kişinin dahi çemberin dışında kalmasına rıza gösteremeyiz. Burada en büyük görev ilçe ve il başkanlarımıza düşüyor. Amacımız, önümüzdeki yıl yapacağımız büyük kongremize çok güçlü bir teşkilat yapısı ile girmektir. Bizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023 hedeflerine taşıyacak sürecin başarısı için hep birlikte daha çok çalışmalıyız. Zaman su gibi akıp gidiyor, çalışma temposuna kendimizi sokmazsak, yavaşlamaya, durmaya, gerilemeye başlarız. Diğer partilere benzeriz ki, Allah bizi böyle bir akıbetten muhafaza eylesin diliyorum. 

Biz geleceğin de partisiyiz, geleceğin de iktidarıyız, geleceğin de umuduyuz. 

AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı başarı tablosu bizlere gurur vermenin yanında çok daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Yıllarca Türkiye'yi diledikleri gibi yönlendirip perde arkasından yönetenler bu durumdan rahatsız oldular. Uluslararası medyanın eşi görülmedik bir şekilde haftalarca canlı verdikleri Gezi olaylarını hatırlayın. FETÖ'nün 17-25 darbe girişimini, PKK'nın çukur eylemlerini, bombalı saldırıları hatırlayın. DEAŞ'ın sınırlara yönelik tacizlerini, bombalı eylemlerini hatırlayın. Hepsini bir kenara bıraktım, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın. Saldırıları sonuç vermeyen terör örgütü üyelerina kapılarını açarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır. Demokrasi elbette ki Amerika'da gelişmiştir ama bugün her iki coğrafyanın demokrasi ile ilgileri kalmamıştır. Kiminde faşizm, kiminde sömürgecilik, ülkenin yönetimlerini, toplumsal yapılarını hızla işgal etmektedir. 

"TÜRKİYE MODELİ" AÇIKLAMASI

Biz, ülkemizi başkaları öyle istediği için değil, milletimiz layık olduğu için kalkındırmaya, geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz, tüm dünyadaki ortak kavram olduğu içindir. Avrupa ve Amerika demokrasi ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz ülkemizin hak ve özgürlüklerini genişletmeye devam edeceğiz. Bunun adı Türkiye Modeli'dir. Başka bir yerlerde insani değerler üzerine bina edilmiş samimi demokrasi, adalet ideali bulamazsınız. 2053 vizyonumuzu bu model üzerinde inşa edeceğiz. 

ERDOĞAN'DAN MACRON'A: KİFAYETSİZ MUHTERİS

Ne diyorlar? "Türkiye niye Suriye'de, niye Libya'da, niye Doğu Akdeniz'de, niye Afrika'da, niye Balkanlarda, Kafkasya'da?" diyorlar. Türkiye bunca mücadeleyi niye veriyor diyorlar. Mesela Türkiye tamamen çekilirse Suriye bir anda barışa, huzura mı kavuşacak? Tezgahı görmezden gelirse ertesi gün Kuzey Irak tüm teröristlerden mi temizlenir? Libya'da darbeciler köşelerine çekilip ülkenin yönetimini meşru idareye mi bırakır? Fransa başındaki kifayetsiz muhterisin savrulmalarından kurtulur mu? 

Milletimizin desteği ile, doğrusu neyse onu yapmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber