Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ve ABD'ye mesaj

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti koronavirüs
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ve ABD'ye mesaj

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin, Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt il kongrelerinde konuştu. Erdoğan, Avrupa ve ABD'ye önemli mesajlar verdi, koronavirüs uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. 

Konuşmasında Avrupa ve ABD ile ilişkilere dair önemli mesajlar veren Erdoğan, "Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz... Amerika ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi, bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusundayız" dedi.

Koronavirüsle ilgili uyarılarda bulunan Erdoğan, "Kontrolden çıkarsa daha büyük problemler çıkar. Salgının seyrini en kısa sürede hedef seviyeye indireceğiz" dedi.

Erdoğan, ekonomi ve huhukta reformla ilgili ise, "Yeni yönetim sistemimizi reformlarla daha da güçlendirerek, 2023 hedefine ulaşacağız. Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin oturduğu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

KORONAVİRÜS SALGINI

Kontrolden çıkarsa daha büyük problemler çıkar. Salgının seyrini en kısa sürede hedef seviyeye indireceğiz. Bu yeni dalgayı da kırdığımızda güzel günler göreceğiz. Salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz.

TEŞKİLATA UYARI

Kutlu bir davada asla senlik benlik kavgasına, kibre, tembelliğe yer olamaz. Kendinin partisinin ve halkın üstünde gören kişinin sonu hüsrandır. 

"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZLE ZAFERİN SEVİNCİNİ YAŞADIK"

Suriye sınırımız boyunca bizi terör koridoru ile kuşatmaya çalıştılar, harekatlarımızla bu kanlı zinciri kırdık. Doğu Akdeniz'de anlaşmalar ve sondajlarla bunu da akamete uğrattık. Libya'da bir başka oyunun içine girdiler. Orada da heveslerini kursaklarında bıraktık. Ermenistan'ı kışkırtarak Kafkasya'da bir başka şey yapmaya kalkıştılar. Kardeşlerimizle zaferin sevincini yaşadık. Ortaya koyacak vizyonları olmayanların bir araya getirerek siyaset mühendisliğine giriştiler. Bunda da başarılı olamayacaklar. 

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM

Yeni yönetim sistemimizi reformlarla daha da güçlendirerek, 2023 hedefine ulaşacağız. Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin oturduğu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönem içinde yine tek dayanağımız milletimizdir, milletimizden alacağımız destektir.

Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler, son 7 yıldır ellerindeki tüm kozları sahaya sürdüler.

AB MESAJI: KENDİMİZİ AVRUPA'DA GÖRÜYOR, GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE KURMAYI TASAVVUR EDİYORUZ

Dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha güçlü işbirliği halinde olmak istiyoruz. AB'den sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.

Amerika ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi, bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusundayız. Dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha güçlü iş birliği halinde olmak istiyoruz. Hiçbir ülke ve kurumla aramızda siyasetle diplomasiyle diyalogla çözülemeyecek sorunumuz olmadığını düşünüyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber