Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aramıza yeni katılacak dostlarımızla ilerleyeceğiz

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 2023 Seçimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Aramıza yeni katılacak dostlarımızla ilerleyeceğiz" diyerek Cumhur İttifakı'nın genişlemesine yönelik bir mesaj verirken, Millet İttifakı için, "Karşımızda bir ittifak değil, pazarlığa kurulu bir koalisyon var" dedi.

2023 seçimleri... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Karşımızda artık bir ittifak değil, tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır" dedi. Erdoğan, "Aramıza yeni katılacak dostlarımızla ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Aramıza yeni katılacak dostlarımızla ilerleyeceğiz. Yatırımları, istihdamı, üretimi, ihracatı katlayacak, artıracak programımızı da kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz. Elbette her seçim zordur, hayatidir ama ülkemizin içinden geçtiği süreç, son deprem afetinin ağır kayıpları, dünyada yaşanan kritik gelişmeler 14 Mayıs seçimini farklı biçime taşımıştır.

"KARŞIMIZDA İTTİFAK DEĞİL, BİR KOALİSYON YAPISI VAR"

Bu durumu derme çatma ittifakın yapısı ve motivasyonuyla da anlayabiliriz. Karşımızda artık bir ittifak değil, tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır. Bay bay Kemal'i Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren koalisyonun gündeminde deprem yer almıyor. Bunların gündeminde sadece siyasi ihtiras var, makam ve mevki paylaşımı var. Yapılanı yıkmayı vadediyorlar. Altılı koalisyonun güçlendirilmiş parlamenter sistem diye başladığı yolculuğun sonu önce kumar masasına sonra at pazarına benzer cumhurbaşkanı yardımcılığı kavgasına çıktı. Aba altından değil, alenen sopa göstermekten, sürüden ayrılanları linç ettirmeye kadar her türlü rezillik var. 

Bu seçimde her seçimde kazandığımızdan daha fazla gönül kazanacağız. Aksi halde büyük facianın vebali altında kalırız. 14 Mayıs seçimlerine aynı samimiyetle hazırlanıyoruz. Dün imzalayarak Resmi Gazete'de yayımladığımız seçimlerin yenilenmesi kararının ardından YSK seçim takvimini oluşturmaya başladı. Seçim kampanyamızı ülkemizin 11 ilindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hürmetimizin gerektirdiği hassasiyetle yürüteceğiz. 

Genel merkezleri önünde vur patlasın çal oynasın aday kutlaması yapanlar gibi kesinlikle olmayacağız. Müzikli mitingi, klasik kampanya yöntemlerini kullanmayacağız. İnsanlarımızla yüz yüze hasbihal edecek, yapacaklarımızı anlatacak, ortak hayallerimiz paylaşacağız. Türkiye için hemen şimdi diyerek programlarımızı, projelerimizi anlatacağız. 

TEŞKİLATA TALİMAT

Seçim takvimi bize kısa bir süreye pek çok çalışmayı sığdırmamız gerektiğini gösteriyor. Sizlerden aday adayları müracaatlarından, temayül yoklamalarına, kampanya planlamasına kadar her konuda genel merkezimizle yakın işbirliğinde hızlı çalışma yürütmenizi bekliyorum. Her an sahada olmalıyız. Seçim çalışması, evde, sokakta, hayatın içinde yapılır ama tüm bunların sonunda seçim sandıkta kazanılır. Sandıklara sıkı sahip çıkacak, hileye, hurdaya meydan vermeyecek güçlü bir organizasyon kuracağız. Bir hazırlığımız zaten var. Önümüzdeki günlerde istişarelerimizi devam ettirerek beraberce 14 Mayıs'a hazırlanacağız. AK Parti'nin 16. seçim zaferinin altında inşallah sizlerin imzası olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti