Cilo Dağı'nda kaybolan 4 kişiden 2'si bulundu

Hakkari AFAD
Cilo Dağı'nda kaybolan 4 kişiden 2'si bulundu

Hakkari'de Cilo Dağı eteklerindeki buzulların bulunduğu bölgede kaybolan 4 kişiden 2'si bölgedeki ekiplerin çalışması sonucu yaralı kurtarıldı, 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Adıyaman'dan kente gelen Kemal ve Gülay Avcu çifti ile beraberlerindeki Mehmet Aydın ve Hakime Koç, Cilo-Sat Dağları'ndaki buzulları görmek için sabah saatlerinde otomobille bölgeye gitti. Ancak bir süre sonra yakınları, 4 doğaseverden haber alamayınca jandarmaya haber verdi.

Bunun üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda Avcu çiftinin kırılan buzulların arasında olduğu tespit edildi. Çift, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla halatla kurtarıldı. Avcu çifti, tedbir amaçlı helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cilo Dağı'nda kaybolan 4 kişiden 2'si bulundu - Resim : 1

Bölgeye helikopterle gidip, çalışmaları havadan izleyen Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şelalenin bulunduğu alanda buz kütlesinin uç kısmından kırıldığını, bu nedenle 4 kişinin düştüğünü, kurtarılan 2 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Vali Akbıyık, diğer 2 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

 

Kaynak: DHA

Hakkari Cilo Dağı AFAD UMKE