CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

HABER MERKEZİ
CHP Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan
CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, " CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.  Günaydın'a CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı soruldu.

Söz konusu paylaşımı değerlendiren Günaydın, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye ilişkin, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetmişti: 

"Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir."