Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel'in görüşme talebi oldu, önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri Özgür Özel

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel'in görüşme talebi olduğunu ve en kısa sürede görüşeceklerini söyledi. Özel de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştıklarını ve gelecek hafta için görüşme tarihi verileceğini söyledi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya geldi. Erdoğan, Özel'in görüşme talebi olduğunu ve haftaya görüşeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevusuna yönelikte konuşan Özel ise olumlu bir havada geçmesini ve sonuç almayı ümit ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde CHP’nin önceki genel başkanları ile görüşeceğini söyleyen Özgür Özel, "Bu her iki tarafında önem atfettiği bir çalışma ziyareti diyebiliriz. Her ikimizin de gündemleri var, o gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra netleşirken, görüşmenin içeriğine, devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar, ardından görüşmeyi gerçekleştiririz. Benim görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” ifadelerine yer verdi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KAPILAR AÇIK

Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeden kesin bir şey söylemesinin yanlış olacağını dile getirdi. İktidarın anayasaya uyması konusunda gerekli ilerlemeleri görmeleri halinde kendilerinin de müzakere görüşmelerine katkı sağlayacağını söyleyen Özel, herhangi bir erken seçim talebinin seçmene saygısızlık olacağını, yerel seçimlerde bunun talep etmek için oy istemediklerini ve millet istemeden kendilerinin de erken seçim istemeyeceğini söyledi.

İKINCI GÖRÜŞME OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından tekrar bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik sorulan soruyu cevaplayan Özel, "Bu ikili ilişkiler, o toplantıya kimin nasıl geldiğine ve nasıl ayrıldığına, o toplantıdan ayrıldığında o toplantıyı verimli bulup bulmadığına bağlı. Bu iki taraflı bir şey. Siyasette her iki tarafta memnunsa, toplum bundan memnunsa ve toplumun, insanların yüzü gülüyorsa yüz güldürmek siyasetçilerin işi. Ama beyhude bir çabaysa o zaman tekrarlanmaz. Ben tekrarlanacağı ve sonuç alabileceğimiz bir görüşmeyi ümit ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan-Özel