CHP'de normalleşme çatlağı: Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşılama kararı grubu böldü

Gündem haberleri CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'normalleşme' dedi, grubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılattı. Grubun neredeyse yarısı o karara itiraz etti, toplantıya gelmedi. O sırada Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yüklendi, "Kimse Cumhurbaşkanı'nı meşrulaştırmaya kalkmasın" dedi. Özel'e yanıtı sorulunca, "Siyasi terbiyem el vermiyor" dedi.

CHP'li vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı salona gelirken ayakta karşıladılar giderken oturdular. Açıklaması "Cumhurbaşkanı olarak karşıladık, siyasi parti genel başkanı olarak uğurladık" oldu. Ancak o açıklama parti içinde yeterli bulunmadı.

Normalleşmenin yeni adımı CHP'ye yeni bir çatlağa neden oldu. Önce milletvekillerinden itiraz geldi. Grubun neredeyse yarısı salona gelmedi, gelenlerden ayağa kalkmayanlar oldu. O sırada en sert tepki sosyal medyada Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, "Ancak halk için ayağa kalkarız. CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da" ifadelerini kullandı, "Hiç kimse Cumhurbaşkanı'nı meşrulaştırmaya kalkmasın" mesajı verdi. Yanıt gecikmedi. Konu Özgür Özel'e resepsiyonda sorulunca, halk için meydanlarda olduklarını anlattı, ancak yanıt için 'siyasi terbiyesine' sığındı.

Özel şunları söyledi:

"Bu açıklamanın cevap verilecek bir kısmı var onun yeri bu yüce çatı değil. CHP gerçekten sadece halk için ayağa kalkar. 31 Mart seçimlerinden sonra yıllarca mitingler yapılmazken emekliler için ayağa kalktık. Millet de bunu takdir etti 47 yıl sonra bizi birinci parti yaptı. Ne yaptığımızı biliyoruz ve inanılmaz derece toplumsal karşılığı var. O yüzden içim çok rahat. Ama bahsettiğiniz tweetin cevap verilmesi gereken diğer kısmına benim burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz o yüzden o sonraya kalsın."