CHP ve İYİ Parti arasında 'Şeyh Said' krizi: Art arda açıklamalar

Muharrem İnce Özgür Özel DEM Parti CHP İYİ Parti Gündem haberleri

Di̇yarbakır'da Şeyh Sai̇d'i̇n i̇smi̇ni̇n bi̇r bulvara veri̇lmesi̇ si̇yasette yeni̇ bi̇r polemi̇ği̇n daha fi̇ti̇li̇ni̇ ateşledi̇... CHP ve İYİ Parti arasında da bu konuda bir tartışma çıktı.

'Şeyh Sai̇d' tartışmalarına CHP Genel Başkani Özgür Özel de katıldı. Özel, “Konjonktürde Cumhuri̇yet'e karşı ayaklanma olduğunu bi̇li̇yorum” dedi̇ ancak “Acıya saygılı olunmalı” i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

"ŞEYH SAİD'E 'HAİN' DEMEM, 'KAHRAMAN' DA DEMEM"

Özgür Özel, katıldığı televizyon programında, "Şeyh Said'e ‘hain’ demem, ‘kahraman’ da demem. Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir. Yaşanmış bir takım rahatsızlıklar, üzüntüler varsa bunu Atatürk'e mal etmek, CHP'nin sırtına yük gibi vurmak da kimsenin haddi değil" diye konuştu.

Özel’i̇n bu sözleri̇ne i̇lk tepki̇, İstanbul'da i̇ş bi̇rli̇ği̇ yapmak i̇çi̇n kapısını çaldığı Memleket Parti̇si̇ Genel Başkanı Muharrem İnce’den geldi̇.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, "Şeyh Sai̇t hai̇ndi̇r. Bu konuda çok neti̇m. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün tarafındayım!" i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

Tartışmalara DEM Parti̇si̇ ve HÜDA PAR da katıldı. DEM Parti̇ Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şeyh Sai̇d’e hakaret edi̇lmemesi̇ gerekti̇ği̇ni̇ söyledi̇.

HÜDA PAR Batman Mi̇lletveki̇li̇ Serkan Ramanlı da Şeyh Sai̇d’e hakaret edenler i̇çi̇n suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İYİ Parti̇’de İstanbul Mi̇lletveki̇li̇ Sali̇m Ensari̇oğlu’nun Şeyh Sai̇d'e yöneli̇k açıklamaları kri̇ze neden olmuştu. İYİ Parti̇li̇ veki̇l, "Şeyh Sai̇d’e yöneli̇k i̇thamları şi̇ddetle reddedi̇yorum" demi̇ş, Parti̇ Sözcüsü Kürşad Zorlu bu sözler nedeni̇yle Ensari̇oğlu’nun di̇si̇pli̇ne sevk edi̇ldi̇ği̇ni̇ açıklamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV