Kılıçdaroğlu, bu akşamı işaret ederek: Ciddi bir açıklama yapacağım

Gündem haberleri CHP Kemal Kılıçdaroğlu Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü 6'lı masa toplantısına değinirken, "Kendi aramızda şunu eleştirdik" dedi ve '6'lı masanın adayı' tartışmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca bu akşamı işaret ederek "Ciddi bir açıklama yapacağım" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

"DÜN 2 ÖNEMLİ KARAR ALDIK"

 İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Öyle acı bir tablo var ki Anayasa'ya göre milletvekili soru önergesi verir, ilgili bakan 15 günde cevap verir. Yıllardır verilmeyen cevap var.

Geçmişte CHP'den her kafadan ayrı bir ses çıkıyor deniyordu, bu artık bitti.

Meclis tatile girdi, biz girmedik. Türkiye bu haldeyken bizim tatile girecek halimiz yok.

(6'lı masa görüşmeleri) Daha sık yapacağız. Gerekirse 15, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. Bu konuda görüş birliği oluştu. İkinci ev sahipliğini DEVA yapacak. Daha sık yapacağız. Çünkü seçime de az kaldı, topluma vereceğimiz çalışmalar var. Dün 2 önemli karar aldık; bir, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası. İkincisi, ülkemizin temel politika alanları; bilim-teknikte, adalette, yargıda, tarımda ne yapacağız, bunun çalışmaları yapıldı, yapılıyor. Bu bir hükümet programına dönüşmüş olacak. İktidar olduğumuzda hangi gün neyi yapacağımızı, hangi konuda nasıl karar alacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

"SEÇİM MAYIS AYINDA OLABİLİR"

Kılıçdaroğlu, Küçükkaya'nın "Seçim ne zaman yapılacak?" sorusuna "Büyük ihtimalle mayıs ayı içinde olabilir, bizim için fark etmez" yanıtını verdi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının da o zaman açıklayacaklarını söyledi. 

"DEVLETİN İÇİNDEN BİLGİ GELDİ"

(Mersin'deki terör saldırısı) 13 saat uçarak gelen bir teknoloji yok bildiğim kadarıyla. O kişinin olmadığı ortaya çıktı. Biz biliyorduk onun olmadığını ama dillendirmedik. Bir süre sonra o bilgi geldi, devletin içinden. Devletimizin kurumlarında hala saygın, ülkesini seven, doğru insanlar var. Terör bir insanlık suçudur; partisi, kimliği, inancı olmaz. (Selahattin Demirtaş'ın açıklaması) Değerli bir açıklamadır.
(Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti) Anti neo-liberal politikalara karşı biriyim, bu politikalar dünyada da derin sorunlar yaratıyor. Bu politikalara karşı çalışmamız lazım. İzlenen politikalar şu: altta kalanın canı çıksın. Benim icazet almak gibi bir felsefem yoktur. Burada umutsuzluğa kapılıp yurt dışına gidenler vardır, onlarla görüşmeye gideceğim.

"BU AKŞAM BİR TWEET ATACAĞIM"

Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı tüm vatandaşlarımın dinlemesini dilerim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Lütfederlerse dinlesinler.

Kaynak: Haber Global TV

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tweet