CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu - Yavaş - İmamoğlu zirvesi... Açıklama bekleniyor

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu CHP Millet İttifakı

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan CHP MYK toplantısında seçim sonuçları masaya yatırıldı. Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da var. Gelişmeleri Haber Global muhabiri Neslihan Can aktardı.

Haber Global muhabiri Neslihan Can'ın aktardığına göre, HDP'nin desteğinin özellikle Karadeniz ve İç Anadolu'da oy kaybına neden olduğu belirtildi. Ayrıca Saadet Partisi haricinde, CHP listesinde yer verilen ittifak adaylarının yeterince çalışmadığı tespiti de yapıldı.

CHP'de ilk tur seçim sonuçları Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK'da masaya yatırıldı.
“Ilk turda nerede hata yapıldı?” sorusuna yanıt arandı.

Cumhur İttifakı'nın HDP'nin desteği üzerinden PKK ile iş birliği propagandasının işe yaradığı, bu durumun millet ittifakının seçim kampanyasına olumsuz yansıdığı vurgulandı. Terörle iş birliği algısının özelikle Karadeniz ve İç Anadolu'da yerleştiği bu algının kırılması gerektiği belirtildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkması sürecinin de oylarda düşüşe neden olduğunun altı çizildi.

Akşener'in "kumar ve noter masası suçlamasının "güven bunalımına" yol açtığı ifade edildi.
bu durum çözülmesi gereken sorunlar arasında gösterildi.

Seçim kampanyasında, diğer partilerin gösterdiği performans da CHP MYK toplantısında ele alındı.

CHP listelerinden seçime giren partilerin performansı eleştirildi. Bu partilerden en çok saadet partisinin çalıştığı vurgulandı. CHP listelerinden aday gösterilen Sadullah Ergin gibi bazı isimlere partililerin tepki göstermesinin de seçim sonuçlarına olumsuz olarak yansıdığı belirtildi.

İkinci tur çalışmaları kapsamında Sinan Oğan oyları kritik önemde olacak. Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının ardından sıcağı sıcağına Oğan'ı arayıp tebrik etmişti. Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan'la bir görüşme yapması bekleniyor. Ancak, CHP'li kurmaylar bu görüşmeden umutlu değil.

 

Kaynak: Haber Global TV

Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu CHP