Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş neden erken açıklama yaptı? Çarpıcı Tuncay Özkan iddiası

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş

14 Mayıs gecesi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın erkenden yaptıkları 'Kılıçdaroğlu kazandı' yönündeki açıklama tartışılıyor. Bu açıklamanın gerisinde yatan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'la ilişkilendirilen iddiayı gazeteci Çağlar Cilara, Haber Global'de gündeme getirdi.

CHP'de seçim gecesi yaşananlara dair tartışmalar sürüyor. Bu tartışmaların odağında ise 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş neden erken açıklama yaptı?' sorusu yatıyor. O gece veri akışına dair yaşananlar ve iddiaları gazeteci Çağlar Cilara, Haber Global'de gündeme getirdi. 

Cilara'nın açıklamaları şöyle: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi önde götürdüğünü bile bile kendi seçmenlerine yalan söylediler. Biz öndeyiz, kazandık dediler. CHP Genel Merkezi'nde veri karmaşası yaşandı. Kimden geldiği belli olmayan veriler üzerinden... İddiaları şuydu, güya AK Parti geride olduğu sandıklarda sayımı engelliyor, itiraz ediyor, kendisinin önde olduğunun sisteme işliyor dediler. Sonunda ANKA'nın verileri ile AA'nın verileri aynı çıktı. Muhalif TV kanalları da Erdoğan'ın yüzde 49.5'la önde olduğunu kabullendiler.

Saat 19:28'de Sayın İmamoğlu, Kılıçdaroğlu bu gece 13. Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir dedi, buna inandı seçmen. Demek ki AA yalan söylüyor dediler. Saat 20:54'te Sayın İmamoğlu tekrar çıktı, kimsenin milletimizi aldatmaya hakkı yoktur. dedi. Sayın İmamoğlu veriler üzerinden mi bunu söyledi yoksa muhalif kitlenin psikolojisini düzeltmek için mi söyledi, o kısmı bilmiyoruz ama ortada doğru olmayan bir şey var. 22:36'da Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 49 dedi. Bu veriyi nereden aldınız? Bunu gösteren hiçbir veri yok. ANKA bile Halk TV'nin ekranına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı önde gösteren verileri işledi. Doğru olmayan bir şeyi söyledi Sayın İmamoğlu. 23:35'te Kılıçdaroğlu'nu sabah önde göreceksiniz dedi. Bu saatten sonra artık tablo netleşmeye başlamıştı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğunu da kabul etmeye de başladılar.

TUNCAY ÖZKAN İDDİASI

Gazeteci Bahar Feyzan, "Onursal Adıgüzel gitti ama CHP'den Tuncay Özkan gitmeden CHP hiçbir seçimi kazanamaz. Partiyi avucunun içine almış, sesini çıkaranın fişini çekiyor. Seçim gecesi belediye başkanlarına yaptıklarını saygımdan anlatmayacağım" dedi."

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Tuncay Özkan Çağlar Cilara