Özgür Özel grup toplantısı konuşmasına şehitleri anarak başladı

Gündem haberleri Özgür Özel TBMM
Özgür Özel grup toplantısı konuşmasına şehitleri anarak başladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki açıklamasında şehitleri anarak başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına şehitleri anarak başlayarak Özel'in açıklamalarından satır başları: 

"Türkiye olarak içimizi yakan bir hafta sonunu geçirdikten sonra, dün bütçe görüşmelerini gerçekleştirdik. Bugün ağır bir atmosferde grup toplantısı yapıyoruz. Peş peşe acı haberler aldık. İlk şehit haberini aldıktan sonra Menemen'de, Şehit Asteğmen Kubilay'ı anma törenindeydim. Bu ülkeyi kuranlara bir kez daha minnet duygularımızı ifade ettik. İzmir'de şehidimizin ailesiyle bir araya geldik.

Şehit babasının söyledikleri şahsım adını Türkiye'yi kuran partinin genel başkanı olmanın gururunu yaşadım. 6 şehidimizin ardından, yine aynı bölgeden 6 şehidimizin haberi daha geldi. Yüreğimiz yandı ve böğrümüze taş oturdu. Hem acıyı yaşadık hem de kahraman ordumuza da milletimize de başsağlığımızı ilettik.

Biz her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olduk, her zaman da onların arkasında olmaya devam edeceğiz. Elbette siyasi partiler takındıkları sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundalar. Birileri bir büyük oyunun, algı operasyonunun da akıl sahibi vicdan sahibi olan her birimize hissettirdiler.

Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar ettirmekle meşguldüler. Biz 12 askerimizin nasıl şehit olduğunun Meclis'te anlatılmasını, parti gruplarının, Meclis'in, milletimizin bilgilendirilmesini istedik. Farklı farklı bilgiler gelirken bizim bunu istememiz çok normaldi. 12 tane ev gördük, fakir, o fotoğraflara bakarak hepimiz bir şey hissediyorduk.

Biz dedik ki milli yas ilan edilsin. Eğlenceler iptal edilsin varsa festivaller iptal edilsin. Bu ülke bu acılarda ortaklaşsın istedik. Bu uygulama daha önce oldu. Ama bizim dediklerimizi duymadılar. Suudi Arabistan Kralı öldüğünde 3 gün yas ilan ettiler.

Bu ülkenin 12 evladı şehit edildiğinde milli yas ilan etme ihtiyacını görmüyorlar. Artık sizin istediğiniz kağıtlar üzerine imzalar koyup iktidarın peşinde koşturup, şehitleri bir sonraki habere kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

ORTAK BİLDİRİ TARTIŞMASI

4 partinin bildirisinin okunduğu dakika ile CHP'nin bildirisinin okunduğu dakika aynıdır. İçerik olarak bizim bildirimiz çok daha ciddidir. Onların bildirisi terörü kınarken, bizim bildirimiz terörü lanetlemektedir. Şehit ailelerine sahip çıkmaktadır bizim bildirimiz. Yaptıkları dezenformasyon, ezberleri bozulmuştur.

CHP'nin bildirisinde PKK yazmıyormuş, çünkü CHP, PKK diyemezmiş. Askerlerimiz şehit olduğunda attığım bildiride PKK terör örgütü dedim. 

ŞEHİT CENAZESİNDEKİ PROTESTO

Ben acılarına rağmen hakkaniyetli yaklaşım sergileyen şehidimizin ailesine, Manisa Valimize ve Emniyet müdürüne teşekkür ediyorum. O protestolar şehidimize saygısızlıktı.

 

Kaynak: Haber Global TV