Cennet Ege ABD basınında. "Avrupa'nın en iyi gezi rotalarından"

Seyahat Gezi Bodrum Fethiye Marmaris Türkiye Yaşam Haberleri
Cennet Ege ABD basınında. "Avrupa'nın en iyi gezi rotalarından"

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıdı. Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanılırken Fethiye, Gökova ve Hisarönü Körfezleri için de “Ege’nin gizli cennetleri” tanımı kullanıldı.

Amerikan yayın organı CNN International’in gezi sayfasında Türkiye manşete taşındı. “ABD vatandaşlarının Avrupa’da gidebileceği en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadeleriyle tanıtımı yapılan Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tatil bölgeleri yazıda ele alındı.

DÜNYANIN EN ROTASYONLARINDAN BİRİSİ

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege sahilleri için “gizli cennet” ifadesi kullanılan yazıda “Dağlarla çevrili Türkiye'nin Ege kıyıları sessiz köylerdeki canlı tatil noktaları, şirin rıhtımlar, çamlarla çevrili plajlar ve antik kalıntılarla dolu saydam koylarla çevrili” ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarının dünyanın tekneyle gezilebilecek “en iyi bölgelerinden birisi” olduğuna değinilen yazıda tekne ile gidilebilecek koylara ilişkin de şu betimlemeye yer verildi: “Türkiye’nin koylarında teknede günlerinizi tenha yüzme noktalarını keşfederek, berrak suların yanında asma kaplı teraslarda yemeklerin tadını çıkararak ve yalnızca tekneyle ulaşılabilen büyüleyici koylarda yıldızların altında demirleyerek geçirebilirsiniz. Türkiye'nin kıyıları tamamına sahip ve çok farklı bir deneyim sunuyor.”

Cennet Ege ABD basınında. "Avrupa'nın en iyi gezi rotalarından" - Resim : 1
Amerikan yayın organı CNN International’in gezi sayfasında Türkiye'nin Ege sahillerini manşete taşındı.

ÜÇ ÜNLÜ KÖRFEZ ABD BASININDA

CNN International Travel’in kapağında yer alan yazıda Türkiye'nin önemli üç tatil bölgesi olan Gökova Körfezi, Hisarönü Körfezi ve Fethiye Körfezi’ndeki tatil noktaları, dalış, yüzme alanları, tekne gezi rotalarına yer verildi. Yazıda ayrıca tatil noktalarında yapılabilecek etkinliklere de geniş yer ayrıldı. CNN Travel’de yer alan tanıtım yazısında Türkiye ABD’li turistlere şu şekilde tanıtıldı:

Cennet Ege ABD basınında. "Avrupa'nın en iyi gezi rotalarından" - Resim : 2
Gökova Körfezi'nde yer alan Bodrum için “Türkiye’nin St. Tropez’i” ifadesine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN ST. TROPEZ’İ BODRUM

Gökova Körfezi: Yazıda marinası ile küresel ün kazanmaya başlayan Yalıkavak’tan Gümüşlük’e kadar uzanan bu bölgedeki tatil noktalarında hem deniz ürünleri ve mezelerin hem de Türkiye’nin köfte, lahmacun, kebap ve rakı gibi geleneksel tatlarının bir arada bulunduğu bilgisine yer verildi. Yazıda Fransa’daki dünyaca ünlü tatil noktasına benzerliği dolayısıyla Bodrum’un “Türkiye’nin St. Tropez’i” olarak tanımlandığına da değinildi. Gezi tanıtım yazısında Bodrum’un yanı sıra körfez boyunca dalış için tercih edilen Orak Adası ve farklı türlerde ağaçlarla çevrili olduğu için “doğal bir atmosfer sunan” Çökertme’nin de tatil uğrak noktaları olduğunun altı çizildi.

KÖRFEZİN GİZLİ KOYU AKBÜK

Yazıda Akbük Koyu için de “Körfezin gizli koyu” ifadesine yer verilirken Akbük’ün “Türk kahvaltısı yapmak ve Türk çayı içmek için ideal yer” olduğu yorumunda bulunuldu. Yazıda ayrıca bölgede gezilecek yerlerden Sedir Adası için “Antik Roma efsanelerine konu olan ünlü plaj”, Datça için de “tapınak kalıntılarıyla halen hissedilebilen antik dünyanın önemli ticaret limanlarından birisi” ifadelerine yer verildi.

ÖZEL DENİZ MUTFAĞINA SAHİP DATÇA

Hisarönü Körfezi: CNN Travel yazısında doğal manzarası, tarihi ve kalabalık sahil hattındaki bar ve restoranları ile körfez boyunca yer alan bu tatil bölgesinin merkezinin Datça olduğu bilgisine yer verildi. Datça’nın “özel bir deniz mutfağına” sahip olduğuna değinilen yazıda “begonvillerle kaplı kafeler ve yerel sanat ürünleri satan şık dükkanlar içinde dünyanın en iyi ızgara ahtapot yapan mutfaklarından bazılarının bulunduğunun” altı çizildi. Bölgede bulunan Dirsekbükü Koyu’nun hem deniz mutfağı hem de tekne gezileri için tercih edildiğine değinilen yazıda Kargı Koyu ile Palamutbükü’nün de bölgede popüler yüzme noktaları olduğu bilgisine yer verildi.

MARMARİS, EGE’NİN EN İYİ TATİL NOKTALARINDAN

CNN gezi tanıtım yazısında Marmaris ve Göcek’e de yer verildi. Bölgede “sakinliği ve antik harabeleriyle son derece dinginleştirici” ifadeleriyle okuyuculara tanıtılan Bozukbükü’nde yabancı turistlerin gün batımı izlemek için antik kale harabelerine çıktığı bilgisine yer verildi. Tatil bölgesinde yer alan Serçe Limanı ve Çiftlik için “Rotadaki iki gizli gezi noktası” ifadesine yer verilirken Marmaris için de “Tüm Ege'de her türden yaz deneyimi imkanı sunan ve en iyi bilinen tatil noktalarından birisi” yorumunda bulunuldu.

Cennet Ege ABD basınında. "Avrupa'nın en iyi gezi rotalarından" - Resim : 3
Yazıda Fethiye Körfezi'nde yer alan Göcek'te turistlerin gurme yemekler yiyebilecekleri bilgisine de yer verildi.

DÜNYADAN UZAKTA FETHİYE KÖRFEZİ ADALARI

Yazıda son olarak Fethiye Körfezi de tanıtıldı. “Yoğun işleyen bir liman kenti” olarak tanıtımına yer verilen Fethiye için “Tepeler, çam ağaçları, 12 ada ve sayısız limanla çevrili kentte her şeyi bulabilirsiniz” ifadesi kullanıldı. Bu bölgeye gidecek turistler için Göcek'e de ayrıca yer verilerek tercih edilen tatil noktası “Körfezin ana yat merkezi olan bu kıyı kentinde gurme yemekler tatmaktan teknelerle körfezlere ve adalara açılmaya kadar birçok etkinlik yapılabiliyor” şeklinde tanıtıldı. Fethiye Körfezi’ndeki bazı adalarda “deniz üzerinde restoranların yer aldığı” bilgisine yer verilen yazıda “Buralarda gerçek dünyadan milyonlarca kilometre uzakta gibi hissediyorsun” ifadesi kullanıldı.

 

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel

Ege türkiye ABD Ege Denizi Gökova Fethiye hisarönü Bodrum Datça Marmaris cnn