Cemre düştü mü?

İstanbul hava durumu Türkiye
Cemre düştü mü?

Cemre düştü mü? sorusunun yanıtı kış mevsiminden ve soğuklardan sonra yaza geçiş yapmak isteyen birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. İşte 2022 ilk cemrenin düşüş tarihi...

Cemre düştü mü? ile ilk cemre ne zaman, nereye düşecek? sorularının cevabı sıcaklıkların artmasını isteyen vatandaşlarca merak konusu olmuş durumda. Bu yıl kış ayları bir önceki yıla göre oldukça zorlu geçti. Bu nedenle de pek çok kişi kıştan bahara geçişin sembolü olarak kabul edilen ilk cemrenin ne zaman düşeceğine yönelik araştırmalara koyulmuş durumda. Peki, Cemre düştü mü? İlk cemre ne zaman, nereye düşecek? Hava ne zaman ısınacak? İlkbahar mevsiminin habercisi olarak ifade edilen cemrenin düşüş tarihine haberimizde paylaştık.

CEMRE DÜŞTÜ MÜ?

Cemre bilinmiş olduğu gibi 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa düşmektedir. Bu şekilde de havalar ısınmaya başlar. İlk cemrenin düşüş tarihi yaklaşıyor.

İLK CEMRE NE ZAMAN, NEREYE DÜŞECEK 2022?

İlk cemre 19 - 20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek. İkinci cemre 26 - 27 Şubat tarihlerinde suya ve ardından üçüncü cemre 5 - 6 Mart tarihlerinde toprağa düşer.

Cemreler birer hafta ara ile düşerek ilkbaharın gelmesine sebebiyet yaratmış olur. 1. cemre havaya (19 - 20 Şubat), 2. cemre suya (26 - 27 Şubat), 3. cemre (5 - 6 Mart) toprağa düşer.

cemre düştü mü

HAVA NE ZAMAN ISINACAK?

Meteorolojik ve astronomik bir şekilde olaya baktığımızda farklılık gösteren yaz mevsiminin ilk günü, 1 Haziran olarak kabul edilir. Meteorolojik verilere göre 1 Haziran 2022 tarihi yaz mevsiminin ilk günü olarak yaşanacak.

CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK, NE ANLAMA GELİR?

'Ateş', 'kor' kavramına karşılık gelen cemrenin her sene Şubat ayı içerisinin sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak ise toprağa düştüğü kabul edilmektedir. Aynı zaman dahilinde 'Cemre düşmesi', bahar bayramı nevruzun yaklaştığını da belirtmektedir.

'Cemre düşmesi' kavramı hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için soğuk sebebiyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaşmış olduğunu, tarımla uğraşanlar içinse toprağın işlenme dönemine gelindiğini belirtir.

Cemre düştü mü? cemre havalar ne zaman ısınacak CEMRE NEDİR?