Çavuşoğlu ve Stoltenberg'den açıklamalar: NATO topraklarında en ölümcül, en korkunç felaket

Mevlüt Çavuşoğlu NATO

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Bu NATO'nun kurulmasından bu yana, NATO topraklarında en ölümcül, en korkunç felaketti" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"NATO 3 bine yakın kişiye barınma sağlayacak. çadır yollayacak. Barınma imkanlarının ülkemize süratle ulaştırılması, kullanılmaları için NATO ekipleri ile çalışıyoruz. Pakistan'dan çok sayıda çadır temin ediyoruz. Siparişlerimizi verdik. Bazı dost ülkelerden de hava kargo uçakları ülkemize geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Sekreter Cumhurbaşkanımız ile de görüşecekler. Görüşme sonrası bölgeye gidecekler. Orada Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar Bey, Hatay'da sorumlu, kendilerini karşılayacaklar. Deprem bölgesini ziyaret edecekler. 

İsveç ve Finlandiya'nın atması gereken adımlar var. Neticede Türkiye olarak biz her zaman NATO'nun güçlenmesinden yanayız. NATO'nun daha da güçlü hale gelmesi için Türkiye olarak biz de gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. NATO'nun misyonlarına en çok katkı sağlayan ilk 5 ülkeden, genel bütçeye en çok katkı sağlayan ilk 8 ülkeden biriyiz."

"NATO TOPRAKLARINDA EN ÖLÜMCÜL, EN KORKUNÇ FELAKETTİ"

Stoltenberg'in açıklamaları: 

"İttifakımıza göstermiş olduğunuz güçlü şahsi taahhütten dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye ve Suriye'ye dayanışma mesajları vermek için burada bulunuyorum. Bu NATO'nun kurulmasından bu yana, NATO topraklarında en ölümcül, en korkunç felaketti. Milyonlarca euro'luk bağış kampanyaları düzenleniyor. İsveç ve Finlandiya'nın gösterdiği dayanışma da çok önemli. İsveç mart ayında destek için donörler konferansı düzenleyecek. NATO'nun sahada şu anda Türk yetkililerle çalışan ekibi var. Alanda ziyaret edeceğim. 

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN BAŞVURUSUNUN ONAYLANMA ZAMANI GELDİ"

Benim buradaki tutarlı pozisyonum şu. Her iki ülkenin başvurusunu onaylama zamanının geldiğini düşünüyorum. İki ülke de önemli adımlar attılar ortak mutabakat imzalandığından bu yana. Silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırdılar, terörizmle işbirliğinde daha fazla adım attılar. İsveç, anayasasını değiştiriyor. Ben aslında onaylama zamanının geldiğine inanıyorum hem İsveç hem Finlandiya'nın başvurusuyla ilgili. Türkiye'nin de son derece meşru güvenlik endişeleri olduğunu biliyorum. NATO gündeminde terörizm önemli maddelerden birini oluşturacak. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının utanç verici bir eylem olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Jens Stoltenberg NATO Mevlüt Çavuşoğlu