Çarpıcı iddia: "İki parti birleşme için görüşme yapıyor"

TBMM DEVA Partisi Gelecek Partisi

14 Mayıs milletvekili seçiminde CHP listelerinden aday gösterilerek Meclis'e giren DEVA ve Gelecek Parti milletvekilleri, Meclis'te tek çatı altında buluşabilir. İki partinin birleşme üzerine görüşmeler gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

Siyaset kulislerinde iki partinin olası birleşmeleri konuşuluyor. 14 Mayıs seçimlerinde adayları CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi ve Gelecek Partisi arasında birleşme görüşmeleri gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, iddiayı köşesine taşırken, "Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili var. Bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu konuda hayli yol alındı" ifadelerini kullandı.

Partilerin birbirine yakın olduğunu söyleyen Öztürk, "O yüzden birleşmesi sancılı olmaz. Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Gelecek Partisi Deva partisi Meclis TBMM