Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde yıkım!

Deprem

Depremde hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Alanda devam eden yıkım çalışmaları ise havadan görüntülendi.

İstanbul Valiliği 5.8'lik İstanbul depreminde hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'ne yönelik tahliye kararını açıklamıştı. Kararın ardından fakültede yıkım çalışmaları başladı.

Diş Hekimliği Fakültesindeki 7 binanın boşaltılmasının ardından 30 Kasım'da başlayan yıkım çalışmalarında çok sayıda işçi görev alıyor. Yıkım çalışmaları iş makinelerinin yardımıyla gerçekleştiriliyor. 

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 26 Eylül'de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, İstanbul Valiliği, depremin ardından hazırlanan ön hasar tespiti sonucunda, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesindeki 7 binanın tahliyesine karar vermişti. 

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde yıkım! - Resim : 1

"ÜZGÜNÜZ AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Yıllardır hizmet veren binanın yokum çalışmalarına ilişkin konuşan bir vatandaş, "İyi olmadı üzgünüz ama yapacak bir şey yok. Buradan gitmesi iyi değil insanlar diş hekimi bulamıyor" dedi.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde yıkım! - Resim : 2

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde yıkım! - Resim : 3

İHA-AA

Çapa diş hekimliği fakültesi deprem