Çağlar Cilara ile yeni bir format yeni bir program: Madde Madde Gündem

Haber Global
Çağlar Cilara ile yeni bir format yeni bir program: Madde Madde Gündem

Haber Global ekranlarında hafta için her gün yayınlanacak Madde Madde Gündem programıyla izleyeceğimiz Çağlar Cilara merak edilen sorulara yanıt verdi.

Haber Global ekranlarında "Madde Madde Gündem" programıyla da sizi izleyeceğiz... Bizi nasıl bir program bekliyor?

Gündemde olup bitenleri sadeleştirerek madde madde anlatacağım. Türkiye'de çok büyük bir haber havuzu var. Bu havuzdan haber ayıklayarak sadece en önemli kısımlarını birleştireceğim. Özetle; önemli bir haberi benzer başka haberlerle birleştirerek madde madde anlatacağım. Tabi bütün bu hazırlığı konuklara da aynı formatta soracağım.

Çağlar Cilara ile yeni bir format yeni bir program: Madde Madde Gündem - Resim : 1

Gazeteciliğinizin yanı sıra dijital yayıncı olarak da aktifsiniz... Sizce dijital mecralar bu mesleğe neler kattı? Mesela Youtube vs. sosyal medyalar olmasaydı bugün medya nasıl olurdu?

Dijital dünyanın hem avantajları hem de bazı riskleri var. Benim gördüğüm kadarıyla doğru haberden çok dezenformasyon dediğimiz yalan haberler daha çok yayılıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte oluşan linç kültürü de yine dijital dünyanın başa çıkması gereken en önemli problem. Olumlu yönlerinin başında ise işini iyi yapan gazetecilere geniş bir özgürlük alanı açması geliyor.

Çağlar Cilara ile yeni bir format yeni bir program: Madde Madde Gündem - Resim : 2

Genç bir gazetecisiniz, bu mesleğe meraklı gençlere neler tavsiye edersiniz?

Okuma tembelliği gazetecilik mesleğinin kalitesini düşüren en büyük tehlike. Zaman zaman genç meslektaşlarımda bu riski görüyorum. Yoğun okuma yapmadan iyi bir gazeteci olunmaz. Sadece haber okumak da yetmiyor, gazetecinin hemen her konuya meraklı olması gerekir. Bir de şunu eklemek gerekir; genç arkadaşların farklı görüşteki makaleleri ve farklı çizgideki yayın organlarını her gün sürekli takip etmeleri ve onları birbirleriyle karşılaştırmaları gerekiyor. İyi bir gazeteci güçlü bir hafızaya sahip olmalıdır.

Çağlar Cilara'nın mesleğinde ya da mesleği dışında varmak istediği yer ya da amaç nedir?

Mesleğim dışında hiçbir zaman farklı bir alternatif düşünmedim. Sanırım sağlığım iyi olduğu sürece yaşım ne olursa olsun bu mesleği yapmaya devam edeceğim.

Çağlar Cilara ile yeni bir format yeni bir program: Madde Madde Gündem - Resim : 3

Boş zaman bulabildiğinizde neler yapıyorsunuz?

Boş vakitlerimi ailemle geçirmekten keyif alıyorum. Gezmeyi, yeni yerleri keşfetmeyi çok seviyorum. Yeni şeyler öğrenmeye meraklıyım. Nişanlım ile bol bol geziyoruz, beraber güzel vakit geçiriyoruz. Ayrıca çocukluğumdan bu yana da FIFA ve FM gibi futbol oyunlarına ayrı bir bağımlılığım var. Eğer fırsatım olursa saatlerce başından kalkmıyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Çağlar Cilara Madde Madde Gündem Haber Global